heino op zijn best tijdens volkskerstzang

– veel publiek tijdens 50e editie –

Heino op zijn best stond 50 jaar terug in de courant. De eerste editie van de Algemene Volkskerstzang vond ook toen plaats in RK Kerk van Heino. Aanvankelijk was het de bedoeling deze Volkskerstzang te houden in de opslagruimte van de A.B.T.B. Vanwege het meer neutrale karakter was de voorkeur gegeven aan ’t gebouw van de A.B.T.B. doch er deden tal van moeilijkheden voor met betrekking tot de verwarming en de ontruiming van het gebouw, zodat hiervan werd afgezien.

In zijn openingswoord zondagavond , nam Albert Jan van Klaveren – van de brugkerkenraad – juist dit artikel ter hand! Bij deze 1e editie was H. Hemels uit Lierderholthuis de organist en verdere muzikale medewerking was er van de jeugdige trompettist Flip Jonkman. Vijftig jaar na dato was Flip Jonkman wederom weer aanwezig en nu als dirigent van Ouderenkoor In de Maat.

Aan deze speciale editie werkten maar liefst 6 koren mee, Heino’s Mannenkoor, Heino Vocaal, In de Maat, Reflection, RK Gemengd koor en Sincero. En… bijzondere bijdragen kwamen van de muziekvereniging Ons Genoegen o.l.v. Jan Jager tijdens de samenzang van veel liederen en ook bij de begeleiding van diverse koren. Het geheel was allemaal prima voorbereid en georganiseerd.

Even wat heen en weer getrek met de piano maar verder verliep deze 50e Volkskerstzang subliem en men was hier dan ook massaal op afgekomen.

De RK kerk was tot de laatste plaats toe bezet. Vanaf 18.30 u. bracht ieder koor/orkest zijn eigen bijdrage waarna aansluitend de Volkskerstzang begon om 19.00 u. Ieder koor had een Kerstlied uitgekozen voor de samenzang. Enkele liederen waren niet erg bekend en ook de toonhoogte was daarbij niet bepaald geschikt voor samenzang. Dat kwam de samenzang niet ten goede. De Brugkerkenraad heeft een pluim verdient. Heino op zijn best!

De Pompedoers zongen na afloop van deze Volkskerstzang buiten bij de kerk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.