Home / archiefcentraal / harder pakt goud met team in mixteamcompetitie

harder pakt goud met team in mixteamcompetitie

Rico Harder is zaterdag met het mixteam (dames en heren) van Judo A-7 (Heerenveen en Groningen) Nederlands kampioen geworden in de eerste klasse. Hiermee is een promotie naar de hoofdklasse gerealiseerd. In juni van dit jaar is met het herenteam, waar Rico ook onderdeel van uitmaakte, ook promotie naar de hoofdklasse bewerkstelligd door een 2e plaats bij de Nederlandse judoleague te behalen.

Een mixteam bestaat uit 2 dames judoka’s (-63 kg. en +63 kg) en 5 heren judoka’s (-66 kg, -73 kg, -83 kg., -90 kg en +90 kg. Rico kwam voor het mixteam uit in de klasse -90 kg.

Afgelopen zaterdag was de finaledag van de mixteamcompetitie. De halve finales en de finales werden gespeeld. De halve finale werd met 6-1 gewonnen. De finale was een spannende partij die gelijk op ging. Bij een stand van 3-2 moest Rico aantreden voor zijn partij. Na twee minuten scoorde Rico een prachtig punt, waarmee de gehele partij in het voordeel van Judo A-7 werd beslist. Het werd 4-2. De laatste partij ging verloren, waarmee de eindstand van deze teamstrijd met 4-3 in het voordeel van Judo-A7 werd bereikt. Goud en promotie naar de hoofdklasse waren een feit.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.