groen links wil nieuwbouw met dak op zuiden

“Discussiëren over 157 grote windturbines en 7 biogasinstallaties is zinloos, als dat toch nooit gaat gebeuren. Begin maar eens met praten over 3 windturbines, dat is al moeilijk genoeg. En in Heeten hoef je niet aan te komen met nog 6 biogasinstallaties als de problemen met de eerste installatie niet eerst opgelost worden.”

De partij stelt niet te willen wachten tot 2050 om er achter te komen dat er weer niets is gerealiseerd in Raalte. “Ondanks de crisis is er genoeg mogelijk voor een duurzame gemeente wat wel uitgevoerd kan worden. Subsidie is daar niet voor nodig. Bereidheid en inzet wel. Ook van de politiek. We willen weten wat Raalte in 2014 en daarna wel gaat doen.”

“Het garanderen van een basispakket van voorzieningen in de woonkernen is essentieel voor de leefbaarheid. Als er geen woningen zijn voor jonge gezinnen dan is straks de school leeg. Willen we als gemeente dat ouderen langer op zich zelf wonen dan moet er minimaal een winkeltje zijn waar de eerste levensbehoeften verkregen kunnen worden. Het is een verkeerde veronderstelling dat alle oudere zorg alleen in Raalte op peil moet worden gehouden en uit de woonkernen kan verdwijnen. Er is niets mis mee als iemand uit Raalte naar Luttenberg gaat om zijn oude moeder te bezoeken. Het zijn evenveel kilometers als van Luttenberg naar Raalte. Burenzorg is vaak beter te regelen in de buurtdorpen. Maak daar gebruik van en respecteer de plaatselijke belangen die voor ieder dorp uniek zijn.”

Het verkiezingsprogramma van Groen Links is bijna klaar. “We willen nog duidelijker verwoorden wat we binnen de gemeente denken wel te kunnen realiseren en waar we ons hard voor zullen maken. Het zou al mooi zijn als we voor een waardevolle aanvulling in de Raalter politiek kunnen zorgen. Daar hoeven we niet voor tot de verkiezingen te wachten. We beginnen gewoon.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.