goudhaentje erkenning voor gouden zwemmer

Het Goudhaentje van 2009 ging naar zwemmer Michel Tielbeke. De Raalter zwemmer is doof geboren en is daarbij ook nog slechtziend. Dat weerhield hem er niet van om alles op alles te zetten. “In 2009 won ik twee gouden en drie bronzen medailles tijdens de Wereldkampioenschappen in Rio de Janeiro”, vertelt Michel. “Dat was één van de redenen dat ik in 2009 het Goudhaentje heb gewonnen”.

Michel Tielbeke deed mee aan vele internationale wedstrijden. Zo zwom hij mee met de Europese kampioenschappen, Wereldkampioenschappen en de Deaflympics. In 2008 deed de Sallandse zwemmer ook mee aan de paralympische spelen in Peking. Tielbeke heeft namelijk het Syndroom van Usher. Een syndroom waarbij je niet alleen doof geboren wordt, maar ook steeds slechter gaat zien. Tielbeke laat zich daar niet door weerhouden. Hij is een doorzetter die alles op alles zet om te winnen. Dat hij daarmee de gemeente Raalte op de kaart wist te zetten resulteerde voor hem in het Goudhaentje van 2009.

Op het moment dat Michel het Goudhaentje kreeg was hij nog druk aan het werk. “Ik moest ineens naar de Gemeente toe. Daar kreeg ik toen het Goudhaentje. Het voelde als een enorme eer. 2009 was voor mij ook een heel bijzonder jaar. Het was een mooie waardering voor wat ik had bereikt”. Toch heeft het Goudhaentje niet veel veranderd voor de zwemmer. “Ik hou er niet echt van om veel aandacht te krijgen. Mensen interesseerden zich in mij en dat vond ik prima, maar verder veranderde er weinig. Ik ging door met zwemmen en dat heb ik tot 2012 gedaan”, legt Tielbeke uit.

Ondanks de nuchtere houding van Michel is hij wel ontzettend trots op de trofee. “Het blijft een bijzondere prijs voor mij. Ik ben doofblind en daardoor kost het mij erg veel energie om iets in de topsport te bereiken”. Tielbeke heeft in de afgelopen jaren keihard moeten werken om tot zulke sportieve prestaties te komen. “Ik heb er echt veel voor moeten doen om te bereiken wat ik heb bereikt. Het Goudhaentje was daarvoor een mooie erkenning”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.