geurt van dijk in galerie brasserie 1703

Geurt van Dijk volde de Arnhemse kunstacademie en gaf daar ook enige jaren les. Vervolgens doceerde hij decennia lang aan de academie Minerva te Groningen en later aan de Aki te Enschede. Tegenwoordig leeft hij in Eppenhuizen op het Groningse platteland.

Wie de Wijhese molen bezoekt wordt verrast door een viertal monumentale schilderijen die prachtig zijn geëxposeerd tegen de hoogopgaande witte muren van het oude interieur. In de achterste ruimte vindt u een aantal etsen en tekeningen.

De etsen van Geurt worden gekenmerkt door dezelfde kenmerken die we terugvinden bij zijn schilderijen, nl. een versluierde intimiteit naast een ontwapende openheid. Van Dijk is geen schoonschilder, geen krullentrekker. Eerder een haast religieuze ploeteraar met soms rauwe afbeeldingen die verbluffend ambachtelijk zijn uitgewerkt. Ogenschijnlijk monochroom met uitermate gekunde vormen die een grote vakkennis verraden.

Zeer de moeite waard om (vrijblijvend) te gaan kijken. De expositie loopt nog tot eind januari 2014.

Teun de Haan

Wijhe, november 2013

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.