geslaagde kerstviering kansplus

Op zondagmiddag 22 december heeft KansPlus samen met meer dan 170 personen de jaarlijkse kerstviering gehouden in zaal Zwakenberg te Raalte.

Deze viering werd voorbereid door een aantal bestuursleden samen met Annette Kiekebosch van het theatergroepje uit Raalte die het kerstverhaal uitbeeldde, met pastor Harrie Bloo van de parochie het Heilig Kruis die de dienst leidde als voorganger en Wille Jansman dirigent van de Melodies.

Voorzitter Cor van den Berg peilde eerst of iedereen koffie of thee had gehad alvorens te beginnen. Hermien Geerdink merkte op dat hij eerst ieder welkom moest heten voor aanvang van deze wederom goedbezochte kerstviering. De adventskaarsen werden door de pastor ontstoken in samenwerking met Ina, Lucia, Mark en Hermien van onze doelgroep. De adventskrans was wederom gemaakt door Herman Kreileman. Hierna werd het kerstverhaal uitgebeeld door een 7-tal spelers van het theatergroepje en een 6- tal mensen van onze doelgroep. Toen de heraut namens de keizer de volkstelling aankondigde met trompetgeschal, klonk vanuit de zaal duidelijk: aanvalluh…… ( gevolgd door een lachsalvo in de zaal)

In de herberg was geen plaats voor Maria. De herbergier zei dat er wel op de deurmat kon worden geslapen. Ellen Tuïnk maakte een overduidelijk gebaar en slaakte een zucht dat dat nergens op leek!

Later zei de herbergier nog een keer dat er volgend jaar misschien wel plek was (!)……. Toen moesten Maria en Jozef uitwijken naar een stal, waarbij de ezel ( lid van het theatergroepje) zich erg verdienstelijk maakte. De geboorte van Maria verliep vlekkeloos (niet voor niets spreekt men in de Bijbel van de onbevlekte ontvangenis) en op de vraag of het kindje lief was, antwoordde Maria, dat het kindje wel eerst moest kunnen lopen…. Het verhaal, compleet met het bezoek van de engelen en herders aan het kindje Jezus, werd heel mooi uitgespeeld.

Het thema van de kerstviering ‘Waar is mijn plekje in de stal?’ kwam in de overweging nadrukkelijk aan de orde. Pastor Harry Bloo ging in op de personen in de stal en maakte in begrijpelijke taal duidelijk wat zij voor ons kunnen betekenen. Maria en Jozef, zo sprak pastor Harrie Bloo staan model voor al die ouders, voor al die broers en zussen, voor al die begeleiders en verzorgers. Ook de herders staan model voor ons mensen die zich soms er buiten voelen staan, die zich niet serieus genomen voelen. Als we dan ergens graag op willen lijken dan is het wel de engel, vooral de engel met die grote ster (uitgebeeld door iemand van onze groep), aldus de pastor. Het kerstspel werd afgewisseld met liederen ondersteund door de Melodies ( de “Jostiband” uit Raalte) onder de bezielende leiding van Willie Jansman.

In de voorbeden werd stilgestaan bij het ontbreken van onze oud- voorzitter Piet Huysmans die opgenomen is in het ziekenhuis. Ook werd er gebeden voor alle intenties die naar voren kwamen en waarbij naast de papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, familieleden ook een huisdier, de hond, niet werd vergeten.

In de pauze konden we kroamschudd’n met heerlijk krentenbrood ( uit de bakkerij van de Parabool in Mariënheem)

De drie koningen (oorspronkelijk 3 bestuursleden) gerekruteerd uit het theatergroepje brachten € 118,14 bijeen voor stichting het Poolse kind. Na de viering was er nog een gezellig samenzijn waarbij de mensen van Zwakenberg zich de voeten uit het lijf liepen om ieder weer te voorzien van een drankje en voor sommigen natuurlijk het onontbeerlijke patatje (met).

Pastor Harry Bloo wist bij ieder de juiste snaar te raken en was duidelijk geroerd door de onbevangen houding van de mensen uit de doelgroep. Als dank voor zijn belangeloze medewerking kreeg hij na afloop een kerstpakket overhandigd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.