forse vertraging uitbreiding sportpark lemele

De uitbreiding van Sportpark Zandeinde, het sportcomplex van SC Lemele, loopt forse vertraging op. De eigenaresse van de benodigde grond rondom het sportpark wil haar grond niet kwijt, dus is de gemeente een onteigeningsprocedure gestart.

Lemele voetbalt al jarenlang op (volgens de KNVB-normen) ‘te kleine velden’. De KNVB verleende hiervoor dispensatie, maar de situatie is niet langer gewenst. De club wil al lange tijd uitbreiden met twee volwaardige velden, waaronder één kunstgrasveld en een pupillenveld. Om dat mogelijk te maken, moet er 300 vierkante meter particuliere grond aangekocht worden. Al sinds medio 2012 wordt er met de eigenaresse van omliggend privégrond overleg gevoerd, maar zonder succes.

Om zienswijzen en onnodige procedures te voorkomen, heeft de gemeente lange tijd gewacht met de start van de bestemmingsplanprocedure. De gemeente verwacht niet alsnog overeenstemming te bereiken met de eigenaresse en is daarom, om nog meer vertraging te voorkomen, gestart met het wijzigen van het bestemmingsplan om de sportvelden alsnog te realiseren. Ondertussen is de gemeente een procedure gestart om de grond alsnog in bezit te krijgen. Deze procedure duurt één tot anderhalf jaar. Ondertussen blijft de gemeente wel gesprekken voeren met de eigenaresse van de benodigde privégrond.

Andere oplossing

In overleg met SC Lemele is onderzocht of het sportcomplex anders ingericht kon worden, zonder dat er particuliere grond aangekocht moet worden. Onderzocht is het laten vervallen van het pupillenveld en het ‘draaien’ van het hoofdveld. Maar door dit te doen, zit de vereniging direct aan het plafond en kan er niet meer worden uitgebreid. Volgens de gemeente is het dan ook noodzakelijk dat er privégrond aangekocht wordt.

Kosten

De onteigeningsprocedure gaat de gemeente 30.000 tot 40.000 euro extra kosten, bovenop de 635.000 euro die nodig is voor de herinrichting van het sportpark. Deze extra kosten worden gemaakt door juridisch advies/rechtskundige bijstand, het uitvoeren van werkzaamheden, de proceskosten en het vergoeden van een volledige schadeloosstelling bij onteigening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.