flexwerkruimte in kulturhus klaar voor gebruik

De flexwerkruimte in het Raalter Kulturhus, OP1, wordt op vrijdag 17 januari geopend. Ondernemende mensen en organisaties kunnen er vanaf maandag 20 januari een ruimte huren om te werken, anderen te ontmoeten en te vergaderen. Het doel van OP1 is om mensen, ideeën en organisaties samen te brengen.

Dit past in de gedachte van een Kulturhus, waar ook verschillende maatschappelijke organisaties zijn gehuisvest. De deuren aan de Passage 1 gaan op 17 januari om 16.00 uur open, waarna een feestelijk samenzijn plaatsvindt met medewerking van Raalter wethouder Jacques Van Loevezijn. Ook te gast is Tanja Abbas, auteur van het boek Modern Noaberschap. Zij spreekt op inspirerende wijze over de zogenaamde deel- of betekeniseconomie, over co-creatie en nieuw noaberschap.

Voor OP1 wordt de zij-ingang aan de Passage 1 gebruikt. Op de eerste verdieping zijn diverse soorten werk- en vergaderplekken gecreëerd in een open, moderne ruimte. Met gratis koffie en Wi-fi, professionele kantoorfaciliteiten en de mogelijkheid voor secretariële ondersteuning. Dit laatste wordt in samenwerking met Landstede aangeboden. De benedenburen van Stichting de Parabool verzorgen op aanvraag de catering en zakenlunches.

Betrokken partijen van OP1, waaronder verhuurder SallandWonen, hopen op meer nieuwe verbindingen in deze nieuwe setting door ruimte te bieden voor ontmoeting en co-creatie. Hierover zal Tanja Abbas tijdens de openingsbijeenkomst spreken. Deze Achterhoekse is bestuurskundige, denker en doener voor de publieke zaak en een veelgevraagd spreker als het gaat over participatie, interactief werken, demografische krimp en modern naoberschap. Samen met Linda Commandeur schreef ze het boek “Modern Naoberschap, Hype of Houvast”. Over nieuwe manieren van samenleven, samenwerken en elkaar helpen, geïnspireerd door eeuwenlange omgangsvormen op het platteland in het oosten van Nederland.

Vanaf 1 februari kunnen abonnementen voor OP1 worden afgesloten. Van 20 januari tot en met 31 januari is er ter kennismaking een speciale openingsactie. Voor 30 euro (excl. BTW) kan in die twee weken onbeperkt gebruik worden gemaakt van OP1.

Meer informatie staat op staging2.op1raalte.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.