fenomenaal expositie in het holstohus

In het Holstohus in Olst is de expositie ‘Fenomenaal’ geopend. In de expostie komen de werkwijze en visie van de in Spanje wonende kunstenaar Karl Trompert goed naar voren. De expositie is tot 25 januari te bezichtigen.

Karl Trompert gaat regelmatig in zijn omgeving op strooptocht naar afgedankte zaken in de hoop er iets in te herkennen voor een mogelijk nieuwe toepassing en nieuwe erkenning. Hij verzamelt en ordent alles in zijn ruime werkplaats in het Spaanse Els Ploblet en laat zich daar uitdagen door de dingen uit zijn grote en strak geordende verzameling.

Niet alleen de kunstwerken op de expositie zijn fenomenen, maar Karl Trompert is zelf ook een fenomeen. Hij groeide in de Tweede Wereldoorlog en de jaren van wederopbouw daarna op in het plat gebombardeerde Rotterdam. Hij raakte geïnteresseerd in kunst, maar toen hij in die nog moeilijke jaren voor een beroepskeuze kwam te staan twijfelde hij niet tussen kunst of zeker brood op de plank. Hij koos letterlijk voor dat laatste en werd niet alleen kok, maar ook een fenomeen in zijn vak. Hij behoort tot de allereerste groep geëxamineerde meester-koks in Nederland. In 1982 won hij bovendien de Zilveren Koksmuts, de meest prestigieuze prijs voor beroepskoks in ons land.

De expositie is tijdens openingsuren van het Holstohus toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.