fc twente wint de derby tegen go ahead

FC Twente heeft zaterdagavond de Overijsselse derby in de eredivisie tegen Go Ahead Eagles gewonnen. In De Grolsch Veste werd het 3-1 voor de ploeg van trainer Michel Jansen.

Het duel was vanaf het begin leuk om naar te kijken. Türüç kreeg de eerste kans, maar raakte de bovenkant van de lat. Aan de andere kant was Room alert op een hard schot van Castaignos. Na een goede kans voor Rijsdijk (op de voeten van Marsman) werd het aan de andere kant 1-0. Room bracht eerst redding op een kopbal van Gutierrez, maar was daarna kansloos op de rebound van de Chileen. Houtkoop kreeg voor Go Ahead een kans op de gelijkmaker, maar schoot over en dus was de ruststand 1-0.

Na rust was het al snel opnieuw raak. Mokhtar kopte op de schouder van Castaignos en zag de bal via de spits binnengaan. De spanning kwam echter direct terug toen Van der Linden aan de andere kant een strafschop benutte. Toch werd even later de marge weer twee. Tadic schoot een vrije trap hard achter Room; 3-1. Twente bleef daarna de betere ploeg en zette Go Ahead met de rug tegen de muur. Tadic kreeg nog een goede kans, maar schoot in het zijnet en dus bleef het bij 3-1 in De Grolsch Veste.

FC Twente – Go Ahead Eagles 3-1

1-0 Gutierrez (21)

2-0 Castaignos (56)

2-1 Van der Linden (58/strafschop)

3-1 Tadic (62)

Arbiter: Liesveld

Geel: Bengtsson, Vriends

FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Gutierrez, Ebecilio, Eghan (Corona/63), Tadic, Castaignos, Mokhtar (Djordjevic/87).

Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Van der Linden, Vriends, Schenk, Rijsdijk, Overgoor, Türüç (Lambooij/83), Antonia (Kavak/89), Falkenburg, Houtkoop (Godee/83).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.