eerste winst hendriks in marathon cup

Ze kon het maar nauwelijks geloven, maar Sharon Hendriks uit Lemele heeft toch echt haar eerste winst binnen in de KPN Marathon Cup. De nog maar 20-jarige studente geneeskunde, lid van de Stokvisdennen in Dalfsen, won zaterdag de marathon van Alkmaar.

In de kopgroep van twaalf rijdsters vielen kanshebsters Tamara Foske van der Wal en Maria Sterk over elkaar heen, waarna Hendriks in de eindsprint ook nog Rixt Meijer en Lisa van de Geest van zich af schudde. Voor de rijdster van Renault was dit een extra mooie opsteker, na een periode van matige resultaten door een vervelende scheenblessure.

Dit was tevens de eerste zege voor het team van Renault. Op diezelfde dag mochten voor de Stokvisdennen vier schaatsers uitkomen op het snelle ijs van Thialf voor de Koninklijke Jeugdwestrijd. C-junioren Ingmar Hof en Stijn Hulst werden bij deze sprintwedstrijd in hun categorie keurig twaalfde en zestiende, met voor beiden een persoonlijk record op de 1000 meter. Voor Hof staat dat nu op 1:26,99, Hulst deed er iets langer over in 1:28,62.

Voor Hulst betekent dit wel dat ook hij zich nu bij de klasse-1-rijders voegt. Bij de B-junioren eindigden Bart Hulst en Bas Elst wat lager, op de 20ste en 22ste plaats, maar ook zij benutten deze kans om mooie pr’s neer te zetten. Voor Hulst viel de 41,53 op de 500 meter op, Elst zette een zeer fraaie 1:23,75 neer op de 1000 meter. Bij de Leisure World Oost marathon in Deventer werden zowel A-junior Adriaan Janssen als veteraan Arno Broekhuis derde in hun categorie. Janssen staat nu aan de leiding in het tussenklassement, Broekhuis tweede. In Utrecht tenslotte staat Paulien Westerhof met twee tijden dicht bij haar pr’s op de 500 en 1000 meter na de eerste dag 12de in het tussenklassement van de Utrecht City Bokaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.