drukke opening kazerne en dorpshuis welsum

Afgelopen zaterdag werd onder grote belangstelling de brandweerkazerne van Welsum geopend. De nieuwe brandweerkazerne en het verbouwde dorpshuis de Bongerd lopen door een verbindingsgang in elkaar over. Dat symboliseert meteen de unieke samenwerking binnen dit Multi-functionele gebouw.

Niet alleen bij de realisatie van dit project waarbij oa de gemeente, diverse verenigingen, bedrijven en vele medewerkers en inwoners belangrijke steentjes hebben bijgedragen, maar ook in het benutten van het complex. Zo heeft blusteam Welsum behalve de kazerne voor het materieel nu ook een goede plek voor training en opleiding maar kunnen ook de jongeren clubs en andere verenigingen voor hun activiteiten terecht in de vernieuwde locatie.

Zelfs de nieuwe kleedkamers worden optimaal benut; zowel de brandweer als de voetbalvereniging gaan hier beide gebruik van maken. De opening werd druk bezocht, vele genodigden en belangstellenden werden welkom geheten door zowel dorpshuis de Bongerd als de brandweer. In de ochtend de officiële openingshandeling in bijzijn van Burgemeester Strien, waarbij door een druk op de knop een brandweerwagen dwars door een scherm de nieuwe kazerne inreed.

Uit de wagen stapten verschillende vertegenwoordigers van de verenigingen die gebruik maken van de Bongerd. De middag stond in het teken van diverse activiteiten zoals het uitzicht bewonderen in een hoogwerker, schminken van zogenaamde wonden en blauwe ogen door de lotus groep, activiteiten voor de kinderen en optredens van het plaatselijk popkoor. De tekst op de gedenkplaat van het leggen van de eerste steen vat precies samen hoe dit project in een klein dorp mogelijk is gemaakt; door samenbrengen, samenbinden en samenwerken. Zo is het ontstaan en zo gaat het ook gebruikt worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.