druk weekend atb en cyclocross team

Bij maar liefst vier veldritten stonden in het weekend van 7/8 december 2013 veldrijders van ATB & Cyclocross Team Lemelerveld aan het vertrek. De Elites/Beloften reisden af naar België voor twee internationale crossen. Daarnaast werd gestart in de Nationale Veldrit in Amersfoort en de regionale GOW veldrit van Oldebroek.

Op zaterdag stonden Jordy Luisman en Mats Lammertink aan het vertrek van de Soudal Scheldecross voor Elites/Beloften heren in het Belgische Antwerpen. Jordy kende een matige start en kwam uiteindelijk in een groepje rond plaats vijfentwintig te rijden. In de finale van de wedstrijd bleek hij de sterkste van de groep en wist op de snelle omloop als 25e te finishten. Mats reed in Antwerpen een goede wedstrijd. Als jongeling tussen het geweld van de profs kon hij goed uit de voeten op het parcours in Antwerpen. Mats passeerde als 31e de eindstreep.

Gastrenner Niels Luisman reed naar een knappe 32e plaats in dit sterke deelnemersveld. Bij de Elite Dames stond Lyan Rensen aan het de start. Zij leek aanvankelijk ook af te stevenen op een plaats bij de eerste vijfentwintig. Na een paar kleine foutjes tijdens het slot van de wedstrijd viel Lyan nog een aantal plaatsen terug waardoor zij als 27e dame finishte.

Daags na de cross in Antwerpen reisden de heren door naar Overijse om daar te starten in de Vlaamse Druivencross. Deze cross is een klassieker in de veldritwereld. De zeer lastige omloop met vele hoogtemeters en lastige afdalingen bleek Jordy goed te liggen. In een nog sterker deelnemersveld als de dag ervoor in Antwerpen finishte Jordy op een keurige 29e plaats. Voor Mats Lammertink bleken twee crossen op een dergelijk niveau tussen de profs iets teveel van het goede. Hij beëindigde de wedstrijd in Overijse voortijdig. Gastrenner Niels Luisman reed de wedstrijd in Overijse wel uit en finishte als 37e.

In Amersfoort stond Jeroen Wessel zaterdag aan het vertrek van de Nationale veldrit. Vanaf het begin van de wedstrijd bevond hij zich in een omvangrijke kopgroep. In de finale kwam Jeroen net te kort om mee te doen voor de podiumplaatsen. Hij finishte op plek 5. Gastrenner Arno Winters reed in dezelfde wedstrijd naar een 22e plaats.

Raymond en Dennis van de Kruisweg reden de GOW veldrit in hun woonplaats Oldebroek. Voor Raymond was dit zijn eerste wedstrijd na een schouderblessure. In de wedstrijd voor Elites/Beloften finishte hij bij zijn comeback als vierde. Zijn broertje Dennis van de Kruisweg reed bij de junioren met overmacht naar de overwinning en pakte zo zijn tweede overwinning op rij in de GOW competitie.

Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.