dikke subsidie voor natuurbad heidepark

Stichting Natuurbad Heidepark in Lemelerveld krijgt 68.000 euro subsidie van de provincie om het zwembad Heidepark en de omgeving een nieuwe impuls te geven. Het grootste gedeelte van de totaal beschikbare subsidie is naar het zwembad gegaan. Dit betekent dat er spel- en speelattributen komen, indoor en outdoor, in en langs het water en nog meer sportieve mogelijkheden in het zand of het water..

Al in 2009 presenteerden Duurzaam-Leefbaar Lemelerveld en de Stichting Natuurbad Heidepark een ambitieus plan om meer bezoekers naar het zwembad te halen. Dit plan strandde in eerste instantie bij gebrek aan middelen. Nu zijn de mogelijkheden opnieuw bekeken en is het plan nog breder neergezet.

“Dit mooie plekje van Lemelerveld moet een brede sociale functie gaan krijgen. Het gebied werd al door behoorlijk wat groepen gebruikt voor allerhande activiteiten en zal door de impuls nog meer een onderdeel worden van een Leefbaar Lemelerveld”, vertellen Evert Stobbelaar van Stichting Natuurbad Heidepark en Adrie Slagman van Cooperatie Duurzaam-Leefbaar Lemelerveld.

“De subsidieverstrekker is een enorm succes. Het grootste gedeelte van de totaal beschikbare subsidie is naar het zwembad gegaan. Dit betekent dat er spel- en speelattributen komen, indoor en outdoor, in en langs het water en vele sportieve mogelijkheden in het zand of het water. Er kunnen zelfs openluchtvoorstellingen worden gegeven en er komt ruimte voor georganiseerde feesten als de Olé feesten.”

Daarnaast moet er zelfs een dierenweide komen waar ouders, grootouders en kleinkinderen een prachtige mogelijkheid krijgen om met dieren om te gaan, dieren te verzorgen en vooral dit samen te doen. “Dit alles zal een meerwaarde vormen voor het dorp Lemelerveld en de directe regio. Het zwembad moet een plaats worden voor iedereen uit Lemelerveld, niet alleen gezinnen, maar ook jongeren, die nu nog vaak hun plezier zoeken buiten het dorp. Met de huidige mobiliteit en de juiste publiciteit mikken wij ook op bezoekers uit de wijdere omgeving. Het bad moet op deze wijze ook interessant zijn voor groepen en dagbesteding, schoolreisjes en kinderfeestjes. In 2014 moet het plan gerealiseerd zijn.”

Meer geld nodig

“Het subsidiebedrag is natuurlijk een enorme opsteker en is de aftrap voor de nieuwe plannen, maar is de helft van het bedrag wat daadwerkelijk nodig is om de te kunnen starten met een nieuwe toekomst van het zwembad. Het tweede deel van het bedrag moet worden verdiend door veel zelfwerkzaamheid, financiële steun door middel van donateuracties, kaartverkoop of misschien zelfs giften.” De gemeente Dalfsen heeft toegezegd alle mogelijkheden te bekijken om dit plan uitgevoerd te krijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.