dickens festijn van start gegaan

De 23ste editie van het Dickens Festijn is zaterdagmorgen om 11.00 uur geopend in het centrum van Deventer.En zoals elke jaar zijn er weer vele bezoekers op het evenement afgekomen.

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in Deventer dit weekend. In het historische Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden.

Het Dickens Festijn vindt voor de 23e keer plaats en wordt jaarlijks bezocht door ruim 150.000 bezoekers. Het festijn is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de toegang. De wachttijd kan oplopen tot 1,5 uur.

Het Bergkwartier is gelegen in het centrum van Deventer. De geuren van punch en gepofte kastanjes, duizenden kleine lichtjes, huizenhoge kerstbomen en de prachtig gerestaureerde panden vormen hierbij het decor. Heren op hoge fietsen banen zich een weg door de smalle straatjes, terwijl even verderop een schapenkudde passeert en vaten met hete punch door straten worden gerold. Kooplui bieden hun waar aan, handwerkers demonstreren hun ambacht, Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur. Zwervers bedelden, boefjes stelden, kinderen zongen. Keurige dames en heren met hoge hoeden flanerden door de straten en bogen diep als Queen Victoria passeerde. Niet alleen op straat, maar ook achter ramen, op daken en door openstaande deuren komt de tijd van Charles Dickens tegemoet!

Koopzondag

Op zaterdag 14 en zondag 15 december zijn alle winkels in de binnenstad open. Kerstkoopzondag is van 11-17 uur.

Markt Brink

Op zaterdag 14 december is de wekelijkse warenmarkt op de Brink en op zondag 15 december is er een markt in kerstsfeer van 11-17 uur.

Onze fotograaf Rogier van den Berg maakt een mooie fotoreportage van dag 1 van het Dickensfestival in Deventer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.