denne van knoldert top 2000

Ik lusteren vannacht noar de Top 2000.

“Zo, dat was nummer 1238, Dynamite van Mud, wat waren dat vroeger oude rockers, met die pijde wijpen broeken die ze vroeger aan hadden op het podium van TopPop, ik zie het nog zo voor me. En voor Dinamite, daar hebben we een kaartje van binnen gekregen van Trudy uit Dalfsen want Truus heeft dat plaatje vroeger ooit ook al eens aangevraagd voor haar vriendje en dat wil ze nu graag weer doen. Met haar vriendje is ze inmiddels al weer dertig jaar heel gelukkig getrouwd en ze hebben samen drie kinderen. Dat is nog eens dynamiet. Maud, Ulrich en Dinand heten ze, ja zeker, de drie voorletters van Mud.

‘We gaan altijd naar Winterberg op vakantie en hebben dan een huisje met wifi zodat we niks van de Top 2000 hoeven missen’, schrijft Trude. Och wat lief. Dalfsen-Winterberg is volgens mij niet zo ver weg, maar hiet vanuit Hilversum weet ik dat ook niet heel zeker. Wat ik wel heel zeker weet is dat de weg van 1238 naar 1 wel heel ver weg is. Voordat we bij Bohemien Rapsodie van Queen zijn moeten we nog vier dagen en drie uur plaatjes draaien, hier vanuit het Top 2000 café in Beeld en Geluid van het Mediapark in Hilversum waar het ieder jaar weer drukker en drukker wordt, maar aan de randen van de nacht is het toch een stuk rustiger dus als je de slaap niet kunt vatten en je hebt zin in een Top 2000 borrel, kom dan gerust. Maar laten we opschieten en verdergaan met nummer 1237, A singer in a rock and roll band en daar hebben we ook wat reacties op gehad van luisteraars. Zoals van André uit Deventer die zich dit jaar met zijn band The Blue Moodies heeft ingeschreven voor de Wraak van Salland, een bandbattle in Overijssel die het hele voorjaar gaat duren. Arend is drummer van de Blue Moodies en een van de nummers die ze coveren is die van ‘the singer’, alleen heeft Anton het nummer ‘drummer in een rock and roll band’ genoemd.

Op de achtergrond hoor je de slagen van drummer Graeme Edge van de Moody Blues al en als Albert luistert zal die vanzelf wel mee trommelen, net de gasten hier in het Top 2000 café. Laten we naar de muziek gaan, want dat is de bedoeling van deze open haard-knisperende dagen tussen kerst en nieuws. Het intro is afgelopen, ruim baan voor de zanger van de Moody Blues.

Mar zie dreijt wel mooie plaaties.

Denne van Knöldert

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.