dansgardefestival in teken spieren voor spieren

Carnavalsvereniging de Iesselzotten uit Olst houdt op 12 januari voor de 28e keer haar Dansgardefestival in Sporthal De Hooiberg. Dit jaar hebben zich ruim 200 dansmariekes ingeschreven, verdeeld over bijna 50 optredens. De deelnemers komen als vanouds weer uit Salland, Gelderland en Twente, waarmee ook het regionale karakter weer helemaal terug is.

Met jaarlijks circa 1000 bezoekers is het festival uitgegroeid tot een groots voor-carnavals evenement. In de aanloop naar dit festival werd de organisatie ook geconfronteerd met de gevolgen van de economisch moeilijke tijden: het huren van de sporthal werd fors duurder en het vinden en behouden van sponsoren daarentegen steeds moeilijker. De organisatie is er dan ook zeer trots op dat zij dit jaar er toch weer in is geslaagd om de begroting rond te krijgen.

Transportbedrijf Oosterlaar Trucking Olst is voor het tweede jaar op rij de hoofdsponsor.

De organisatie werd wederom enthousiast gemaakt door eigenaar Harm Oosterlaar om het festival ook dit jaar in het teken van een goed doel te organiseren. Dit jaar is dat spieren voor spieren.

Een deel van de opbrengst van de entreegelden zal gedoneerd worden aan dit goede doel.

Bij de entree zal een bus neergezet worden waar de bezoekers een donatie kunnen doen.

In één van de pauzes zal er een meisje, die lijdt aan een spierziekte, het publiek toespreken en uitleggen waarom extra inkomsten zo belangrijk zijn voor de stichting spieren voor spieren.

Vorig jaar stond het Dansgardefestival (evenals de activiteiten rondom het carnaval) in het teken van KIKA. De Iesselzotten zijn er trots op dat er vorig jaar maar liefst 1327,88 euro is opgehaald voor dit goede doel.

Het festival wordt om 12.00 uur geopend door één van de wethouders van de gemeente Olst-Wijhe. De verwachting is, dat de prijsuitreiking omstreeks 17.00 uur zal zijn door burgemeester Ton Strien. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt 3,50 euro en voor kinderen t/m 12 jaar en 65+-ers 1,50 euro per persoon.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.