dalfsenaar gepakt met illegaal vuurwerk

Een partij van ruim 12 kilo aan nitraatbommen en lawinepijlen. Die vondst deed de politie afgelopen weekend bij een 18-jarige inwoner van Dalfsen. De jongen werd daarbij aangehouden. Het vuurwerk bleek illegaal.

De politie kwam de partij vuurwerk zaterdagmiddag op het spoor na een tip. Het bleek te zijn opgeslagen in een schuurtje naast het huis van de Dalfsenaar. Omdat het om (zwaar) vuurwerk ging dat niet aan de Nederlandse veiligheidsregels voldoet, werd het bestempeld als illegaal vuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Tegen de Dalfsenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het is ook zeer gevaarlijk. Grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, vormen een reëel gevaar voor omwonenden.

Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats met illegaal vuurwerk, met ernstig letsel of zelfs dodelijke slachtoffers tot gevolg. De politie roept daarom mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over opslag en/of handel in illegaal vuurwerk. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.