cursus leer mij salland kennen

Leer Salland kennen!

Zes avonden cursus over Salland: start 4 maart 2013

De stichting Recreatie Deventer Buiten dit voorjaar opnieuw de cursus ‘Leer mij Salland kennen’. De cursus is voor èn door Sallanders. De locaties zijn in het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst/Wijhe en Raalte.

De cursus richt zich op Salland als totaal, maar legt wel nadruk op het landelijk gebied met connecties met de stad Deventer. De organiserende werkgroep van Stichting Recreatie Deventer Buiten, Leader Salland en IJssellandschap wil laten zien hoe mooi Salland is en hoe interessant de geschiedenis. Daarom is ook voor locaties in het buitengebied gekozen om zo inderdaad ‘Salland beter te leren kennen’. Dat zijn kasteel De Haere in Olst, de School van Frieswijk , de kerk van Wesepe, het Horsthuis in Broekland en zuivelboerderij ’n Aanvang in Lettele. Zowel nieuwe bewoners van Salland als mensen die hun hele leven hier al wonen, waren enthousiast over de voorgaande cursussen. Ook de contacten tussen de cursisten onderling waren een succes.

Elke van de zes avonden kent een thema: geschiedenis, economie, cultuur en streektaal, bestuur, agrarisch, saamhorigheid in de dorpen, religie en landgoederen. Het thema past ook bij de locatie. Twaalf deskundige docenten vertellen: o.a. historicus Clemens Hogenstijn, historicus Ewout van der Horst, Jaap Starkenburg van IJssellandschap, Robert Kemper van Sallands Erfgoed en Mieke Conijn van het Kunstenlab. De cursus wordt afgesloten met een dagexcursie door Salland.

De start is op maandagavond 3 maart in Huize Nieuw Rande om 19.30 uur. Andere locaties zijn o.a. De kosten zijn € 150 inclusief de excursie.

Meer informatie op staging2.recreatiedeventerbuiten.nl.

Aanmelden via staging2.vustedendriehoek.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.