christiaan kist wint het marienheem dart

Vrijdag 27 december 2013 kwamen 140 darters, waaronder veel topspelers, naar sporthal het Aspel in Mariënheem om mee te doen met de negende editie van het darttoernooi.

Er werd gestart met 28 poules. In een van die wedstrijden wist de Nick Verschoor (DC Mariënheem I) verrassend met 3-2 van Rik Hofstra te winnen. In de beslissende leg gooide Nick o.a. een 180 om vervolgens 81 uit te gooien (triple 19, dubbel 12). Klasse.

Wellicht nog onder de indruk van deze prima prestatie verloor hij zijn volgende duel van Willy Jager (Toppers van Toen café de Slinger) uit Wijhe.

De winnaar van vorig jaar Salmon Renyaan kwam tot de laatste 16 waar hij verloor van Klaassen. Dirk van Duivenbode gooide de andere finalist van 2012 uit het toernooi. Met een geweldige leg (180, 140, 145 dubbel 18 uit) gaf hij Ron Meulenkamp het nakijken.

Jelle Klaassen won al zijn poulewedstrijden en verloor uiteindelijk in een partij van zeer hoog niveau in de halve finale van Rik Hofstra. Oud wereldkampioen Dick van Dijk haalde de kwartfinale. Michael Stoeten, die de laatste tijd zeer goed gooit, kwam tot de laatste 16, waar hij verloor van Willem de Vries. Achmed Ahmaddy (Vrijbuiter) lootte een zeer zware poule en kwam in de verliezersronde terecht.

Raaltenaar Rick Achterhoek (Gouverneur I)zette een prima prestatie neer door de laatste 8 te halen. Hier verloor hij met 4-1 van een zeer sterkt spelende Vincent Kamphuis. Team- en plaatsgenoot van Achterhoek, Jan-Willem Bannink trof het ook niet met de loting en kwam in de verliezersronde terecht waar hij het haalde tot de finale en daar verloor van Pieter Baarsen.

De hoogste finish van 164 werd gegooid door Jelle Klaassen.

De organisatie kan terugzien op een geweldig toernooi.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.