carinova stapt naar de rechter

Carinova is een van de partijen die deelnam aan de aanbesteding voor huishoudelijke hulp binnen de gemeenten Dalfsen, Ommen, Raalte en Staphorst. De gemeenten Dalfsen en Ommen gunnen het komende jaar Carinova de huishoudelijke hulp.

In de aanbesteding hanteerden de gemeenten Raalte en Staphorst tarieven die lager liggen dan die door VNG/ActiZ geadviseerd worden. Carinova moet rekening houden met alle voorwaarden om kwaliteit en continuïteit te blijven leveren. Denk daarbij aan betalen van Cao-lonen, inschaling op juist deskundigheidsniveau medewerkers, ruimte voor kwaliteitsverbetering enzovoort.

Dit is voor Carinova niet mogelijk met de door de gemeenten Raalte en Staphorst vastgestelde tarieven. De gemeenten hebben echter gekozen vast te houden aan hun tarief, Carinova verliest daarmee deze aanbesteding in deze gemeenten. De medewerkers en cliënten zijn in november door Carinova geïnformeerd. Carinova is één van de partijen die nu bezwaar aantekent bij de rechter tegen de gang van zaken rond de aanbesteding in Raalte.

Zolang de zaak onder de rechter is onthoudt Carinova zich van verder commentaar. Carinova blijft in Raalte Huishoudelijke Hulp leveren in afwachting van de uitspraak van de rechter.

Carinova stelt nog wel de gang van zaken te betreuren. “Het geeft veel onrust onder cliënten en medewerkers. Onrust die voorkomen had kunnen worden als de aanbesteding zorgvuldig en sociaal verantwoord was afgewikkeld,” aldus het bedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.