bosch overweldigd door reacties op zijn nummer

Koen Bosch uit Raalte is helemaal overweldigd door de reacties op zijn nummer ‘Klein maar Fijn’ dat hij zaterdagavond op YouTube zette. In amper drie dagen tijd werd zijn clip zo’n 6.000 keer bekeken. Als klap op de vuurpijl mag hij zijn nummer op 15 december als afsluiter van het Serious Request concert in het Hoftheater ten gehore brengen.

“Dit had ik never nooit niet verwacht,” stelt Bosch. “Ik vind het echt een eer dat ik nummer in het Hoftheater mag zingen. Het liedje heeft echt een betekenis voor mezelf en dan mag ik hem uitvoeren met een heel koor erbij. Nou, poeh…”

Bosch schreef de tekst voor het nummer zelf. Hans Groen schreef de muziek en een vriend van Koen maakte de clip. De jonge Raaltenaar, 22 jaar, kwam deze zomer op het idee om een nummer te schrijven over het feit dat hij klein is. Dat plan bracht hij bij zijn muziekleraar onder de aandacht en toen ging het snel. “De afspraak was dat hij het voor Kerst af zou hebben,” stelt Groen. “Uiteindelijk hebben we het nummer in een paar uurtjes opgenomen. Dat is ook de hele charme van het verhaal.”

Bosch zingt in het nummer over zijn lichaamslengte. “Het begint negatiever en ik eindig positief,” vertelt Koen over het nummer. “Dat is ook mijn instelling in het leven. Vroeger, met name op het VMBO, had ik er meer moeite mee. Ik ben er nooit mee gepest ofzo hoor, maar ik kon het gewoon moeilijk accepteren. Ik kan er nu makkelijker over praten dan vroeger. Ik ben bijna altijd vrolijk, zo kennen mensen me ook, maar ik heb natuurlijk ook wel eens mijn moment.”

Hans Groen en zijn leerling zijn allebei wel realistisch over de muzikale kwaliteit van het nummer. “Het is geen muzikaal hoogstandje ofzo, maar het deuntje blijft in je kop zitten” stelt Groen. “Nee,” valt Bosch hem bij. “Ik heb nu nog maar anderhalf jaar les van Hans. Bij een muzikaal hoogstandje had ik 10.000 akkoorden gebruikt. Dat hoef je van mij niet te verwachten. Om mij heen zeggen mensen vooral dat ze de tekst ontroerend, heel mooi of tof vinden.”

Bosch: “Ik heb het nummer echt voor mezelf geschreven, niet echt voor de buitenwereld. Je mag hem mooi vinden, deel hem dan op social media. Vind je hem niet mooi? Dan vind ik dat ook goed.”

Op 15 december mag Koen zijn kunstje dus doen in het Hoftheater, samen met het koor MuSing (een nieuw multi-inzetbaar koor uit Raalte), als afsluiter van het concert voor het goede doel. “Toen Hans dat vroeg, vond ik dat echt een eer. Een eer dat ik mijn eigen liedje daar mag brengen.” Of hij zenuwachtig is? “Hans zegt dat ik gewoon mijn eigen stukje moet doen en omdat het nummer niet zo moeilijk te spelen is, kan ik hem zo brengen als hij YouTube staat.”

Serious Request in het Hoftheater

Naast een optreden van Koen Bosch, staat er op 15 december nog veel meer op het programma. Voor de pauze hoor je nummers van Hans Groen en Ton van der Toom door een zeskoppige band. Na de pauze staat het koor MuSing op de planken. Voor aanvang van het concert en in de pauze treedt het kinderkoor Discover op. Daarnaast verlenen de getalenteerde saxofonist Hidde Groote Schaarsberg en zangeres Joyce Groen (dochter van) hun medewerking aan het concert.

Voor het concert op 15 december in het Hoftheater zijn nog kaarten beschikbaar. Die kun je voor 11 euro per stuk kopen bij het Kulturhus of via staging2.hofinsalland.nl . Van de opbrengst van het concert gaat 75 procent naar Serious Request. Daarnaast gaat van elke consumptie 0,50 euro naar het goede doel. Het concert begint om 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.