bijzonder schilder thijs buit bij hardenbergart

In 2014 viert Thijs Buit zijn 80e verjaardag, een feit dat een goede aanleiding is om aandacht te vragen voor deze schilder en zijn werk. Thijs Buit woont en werkt al vele jaren in het brinkdorp Rheeze maar zijn werk was nog niet zo vaak te zien in Hardenberg.

Zijn opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten t in Amsterdam gaf hem een solide basis voor een consistent œuvre waarin hij echter wel steeds op zoek is geweest naar vernieuwing, vanuit het gevoel dat ‘ schilderen een voortdurende worsteling is om zichtbaar te maken wat je innerlijk beweegt’.

Volgens kunstrecensent Wim van der Beek is kunst voor Thijs Buit innig verbonden met reflectie. De ontwikkelingen in zijn werk zijn altijd te herleiden tot de emotionele groei die hij als mens doormaakte. Hij gaat al schilderend een dialoog aan met het doek en de verf en geeft zich onvoorwaardelijk over aan het proces. De recent opgerichte Stichting Thijs Buit heeft dan ook voor 2014, het ‘Thijs –Buit –jaar”, een aantal activiteiten op haar programma staan. Onder anderen deze reizende tentoonstelling die, na gestart te zijn in Hattem, via Hardenberg ook nog op een aantal andere locaties te zien zal zijn. Deze tentoonstelling omvat een selectie uit zijn œuvre van 48 kunstwerken: stillevens, landschappen en Franse dorpsgezichten.

De apotheose vindt eind 2014 plaats in Hof 88 te Almelo met een grote overzichtstentoonstelling. Hier zal ook een monografie over leven en werk van deze belangwekkende kunstenaar worden gepresenteerd .Alle werken, ook de monografie, kunnen worden aangekocht voor een zeer aantrekkelijke prijs. Het bijzondere van dit aanbod is dat het aangekochte kunstwerk wordt afgedrukt op de cover van de monografie, hetgeen een uniek, door de kunstenaar gesigneerd, exemplaar oplevert.

De expositie “Thijs Buit, een bijzonder schilder, een uniek aanbod” zal zaterdag 14 december om 11.30 worden geopend door burgemeester P.H. Snijders in het LOC / HardenbergArt te Hardenberg. U bent van harte welkom! Het werk is hier te zien en te koop t/m 11 januari 2014. HardenbergArt, LOC Cultuurplein, Parkweg 1-4 te Hardenberg. Open: ma. t/m vr. 14.00 tot 17.00 uur; do. av. 19.00 tot 20.00 uur; za. 11.00 tot 14.00 uur Info: staging2.hardenbergart.nl e: info@hardenbergart.nl en staging2.thijsbuit.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.