ave waarin kleine onderneming groot kan zijn

Toen de eigenaar van AVE print & mail uit Heino in 2012 onverwacht overleed, kreeg stagiair Sil Hoonhorst de kans om in eigen beheer de drukkerij voort te zetten. Ondanks zijn jonge leeftijd besloot hij deze uitdaging met beide handen aan te pakken. Hij verhuisde naar thuishaven Raalte en vestigde zich aan de Praamstraat. Inmiddels draait de printer volop en werkt Sil er hard aan zijn bedrijf verder vorm te geven.

Met zijn twintig jaar jong oogt Sil Hoonhorst niet direct als een directeur/eigenaar. Toch staat de volle verantwoording over drukkerij AVE print & mail op zijn naam. Ooit begonnen vanuit een zolderkamer, wist oprichter Arno Verhagen AVE al snel uit te bouwen naar een volwaardige allround drukkerij in digitaal printwerk. Helaas overleed hij in 2012 aan de gevolgen van kanker. Als toenmalig stagiair wist Sil al die tijd de drukkerij succesvol draaiende te houden, met als gevolg dat Arno’s familie hem de kans bood het bedrijf over te nemen. Inmiddels is AVE goed op weg zijn naam te vestigen in Raalte en omstreken.

De activiteiten van AVE print & mail zijn in zes hoofdgroepen te verdelen: print, mail, druk, fulfilment, internet diensten en CD-ROM en DVD duplicatie. Daarnaast biedt men voorraad online, printing on demand en een kaartenservice. Vooralsnog werkt Sil alleen en dat is ook meteen een belangrijk USP van AVE: “Persoonlijke aandacht is echt de absolute basis van onze bedrijfsvoering. Van offerte tot aflevering en alles wat daartussen zit, regel ik zelf. Korter kun je als klant de lijn niet krijgen. Daarnaast is het zo dat ik op deze manier mijn kosten laag houd, wat zich vertaalt in concurrerende prijzen. En dat laatste is en blijft natuurlijk erg belangrijk. Zeker in deze tijd.”

Klanten kunnen in principe voor elke order bij AVE terecht; van heel groot tot heel klein en van offset tot digitaal. Hiervoor werkt men samen met enkele partners. Echt uitblinken doet de drukkerij echter in kleinere digitale orders, die geheel in eigen huis worden geproduceerd.

Dat AVE na al die jaren nog steeds kan bouwen op een trouwe klantenkring, verspreid door heel Nederland, zegt iets over de kwaliteit en service. Tot voor kort was Sil genoodzaakt zijn tijd te verdelen tussen AVE, zijn opleiding Mediamanagement en stagewerkzaamheden bij een ander bedrijf. Hierdoor bleef er weinig ruimte over voor investering in nieuwe klanten. Maar inmiddels zijn alle papieren op zak en is de weg vrij om zijn bedrijf verder te laten groeien. Om te beginnen met de inrichting van zijn pand aan de Praamstraat, met naast een kantoorruimte een ruime hal voor productie en opslag. Capaciteit genoeg voor een klein team medewerkers en een uitgebreid machinepark. Plannen voor de toekomst zijn er dan ook genoeg: “Ik zoek nu eerst een collega die de verkoop verder uit kan bouwen. En er staat apparatuur op de wensenlijst; om te beginnen op het gebied van afwerking. Zo hoop ik geleidelijk aan verder te groeien. Maar onze persoonlijke service blijft prioriteit nummer één. Hoe groot AVE ook zal worden!”

AVE print & mail

Sil Hoonhorst

Praamstraat 26-30

8102 HM Raalte

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.