aantal bezoekers techniekdag overtrof verwachtingen

In een overvolle en sfeervolle vmbo kantine van Carmel College Salland werden 17 oktober jl. de prijzen uitgereikt van de Techniekdag Onderwijs Salland. Naast de 48 prijswinnaars, leerlingen die aan de hand van de lesbrieven vooraf de mooiste werkstukjes hadden gemaakt, waren ook veel ouders meegekomen en ook de deelnemende bedrijven waren ruim vertegenwoordigd. Het grote aantal prijswinnaars had ook te maken met de sterke toename van het aantal ingeleverde werkstukjes. Al deze werkstukjes stonden tijdens de techniekdag opgesteld bij Pan Oston. Dit bedrijf had er veel aandacht aan besteed om de werkzaamheden van de kinderen volop tot hun recht te laten komen. In totaal werden aan 15 groepjes leerlingen prijzen uitgereikt, beschikbaar gesteld door Rabobank Salland. Namens deze bank overhandigde Paul Maas, directeur bedrijvencontacten, de prijzen aan de gelukkige winnaars.

Voorzitter Willy Kemper van de organiserende werkgroep memoreerde in zijn openingswoord de vele vernieuwingen in dit jaar, zoals de deelname van groep 6, het thema Techniek en Gezondheid & Zorg, de lesbrieven waarin onderzoek doen volop aandacht kreeg en de verplaatsing van de zaterdag naar de zondag. Deze vernieuwingen bleken achteraf een uitermate groot succes. Kemper roemde verder de voortreffelijke medewerking van de deelnemende bedrijven: Acht bedrijven in Heeten (Loohuis Installatietechniek, Boerhof Projectinrichters, Mint Keuken- en interieurbouw, Agro Bouw, Nijland Cycling, Kortenhorst Boomkwekerij, Disselhorst Totaalinstallateur en Wichink-Heeten) en twee bedrijven in Raalte (Pan Oston en Zorggroep Raalte) deden mee. Voor Zorggroep Raalte stonden in locatie Swaenewoerd enkele bedrijven die moderne technische hulpmiddelen in de zorg ontwerpen en maken, zoals Unica Schutte ICT, Focus Cura, Brevidius CrossMedia Projecten en Welzorg. Het aantal bezoekers aan de Techniekdag Onderwijs Salland kende in 2011 en 2012 een kleine teruggang, maar mede door de genoemde vernieuwingen is het aantal bezoekers zeer fors toegenomen. Dit jaar namen maar liefst 2.510 bezoekers deel, 1.350 leerlingen en 1.160 volwassen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.