zoon blekkerhoek moet behouden blijven

“Een speeltuin als de Blekkerhoek is een groot goed en moet behouden blijven,” dat stelt burgemeester Piet Zoon in een reactie op de commotie rond de speeltuinvereniging. Die vereniging luidt de noodklok, omdat ze geen zaalverhuur meer mogen doen voor feestjes. De vereniging stelt daardoor zoveel inkomsten mis te lopen dat het voortbestaan bedreigd wordt.

Tegen het verbod om de zaal te verhuren, tekende de vereniging bezwaar aan. De commissie die het bezwaar behandelt, onderzoekt nu of de vereniging in aanmerking komt voor een overgangsregeling. Dat advies laat nu al een maand of drie op zich wachten. “Ze winnen extern advies in en laat op zich wachten,” verklaart de burgemeester. “Het is frustrerend dat het zo lang duurt, maar beter een goed besluit dan een halfbakken besluit.”

Voor het feit dat de speeltuinvereniging in de tussentijd niets gehoord heeft van de gemeente, trekt de burgemeester het boetekleed aan. “We hebben de speeltuin niet op de hoogste gesteld van het vertraagde besluit. Daarom ontvangt de vereniging vandaag of morgen een brief met excuses wat dat betreft. Dat had niet mogen gebeuren.”

Verder laat de burgemeester weten dat de speeltuin namens de gemeente het aanbod heeft gehad om met twee medewerkers te kijken of er op andere manieren geld te generen valt. “Daar is tot op heden geen gebruik van gemaakt.”

De burgemeester laat weten dat wat hem betreft de handhaving overeind blijft staan, maar bevestigt nogmaals het belang van de speeltuinvereniging. “De exploitatie mag niet ter discussie komen te staan. Dat mag geen punt zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.