wethouder hakt vaardig door varken

Het werk van een slager is vaak niet publiekelijk te aanschouwen. In Raalte wordt af en toe nog op de ouderwetse manier een varken geslacht waarbij bezoek meer dan welkom is. Dat gebeurt op de jaarlijkse Slachtdag. De Sallandse Folkloregroep hield woensdag 20 november de achttiende editie van de Slachtdag in Boerderij Strunk. Wethouder Wout Wagenmans opende de dag.

Het op de kop hangende varken werd slagvaardig bewerkt door de wethouder. Hij werd natuurlijk wel even geholpen door de slager, die met een grote bijl in een paar flinke slagen het varken doormidden sloeg.

Tijdens de Slachtdag werd niet alleen een varken geslacht. Bezoekers konden ook genieten van streekproducten als snert, balkenbrij, bloedworst en andere ambachtelijke producten. Producten van vroeger, die ook vandaag nog met smaak worden gegeten.

De foto’s werden gemaakt door Joël Moor

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.