wedstrijd van de week marienheem sdol

De nieuwe Intersport Schutte Wedstrijd van de Week is de grote burentwist van de Vijfde Klasse I: Mariënheem tegen SDOL. Voor beide Sallandse dorpen zijn de twee onderlinge duels dé wedstrijden van het seizoen, wat het tot een prachtige affiche maakt. Er is vaak veel publiek aanwezig uit beide dorpen bij deze onderlinge duels. Bovendien komen de spelers van de bezoekende ploeg vaak op de fiets zodat er ongeacht de uitslag naderhand nog gezellig uitgebreid nagepraat kan worden onder het genot van een hapje en een drankje.

Beide teams staan onder leiding van een Luttenbergse trainer. Waar Mario Koerkamp aan het roer staat bij het eerste elftal uit zijn eigen dorp, is dorpsgenoot Sander Brinkman de trainer bij de buren uit Mariënheem. Mariënheem doet bovenin mee in de 5e klasse I en bevindt zich op de 4e plek van de ranglijst. SDOL is de eerste helft van het seizoen wat wisselvalliger geweest en bevindt zich aan de onderkant van de middenmoot op de 7e plek.

De oorzaak van deze wisselvalligheid ligt voornamelijk voorin, legt Koerkamp uit: “Wij hebben inderdaad te weinig punten gepakt tot nu toe. We krijgen kansen genoeg maar maken ze gewoonweg niet af. Kansen creëren is mooi, maar dat balletje moet er dan wel in. Dat gebeurt dan een aantal keer niet en daardoor verlies je een paar wedstrijden.” De eerste helft van de competitie verliep dus niet zoals vooraf gehoopt bij SDOL, maar de doelstelling is hierdoor zeker niet aangepast. Koerkamp: “De doelstelling voorafgaand aan het seizoen was om in het linkerrijtje mee te doen en hopelijk een periode te pakken, en deze doelstelling staat nog steeds overeind. Als het lukt om een reeks van 3 a 4 wedstrijden neer te zetten doe je zo weer bovenin mee. De prijzen worden pas aan het eind van het seizoen verdeeld.”

Mariënheem is de competitie wat voortvarender gestart. Een maand geleden gaf Mariënheem-trainer Sander Brinkman al aan dat hij tevreden was over het vertoonde spel, en zijn mening is hierover in de tussentijd niet veranderd. “We spelen goed en verzorgd voetbal en doen daardoor bovenin mee. Het ligt allemaal wel heel dicht bij elkaar en het is dus zaak dat we blijven winnen als we bovenin mee willen blijven doen. De wedstrijd tegen SDOL zondag is dan ook een hele belangrijke, één van de belangrijkste van het seizoen”, aldus Brinkman.

Ongeacht de stand op de ranglijst is en blijft het een echte derby, en derby’s zijn vaak wedstrijden op zich. Een bewering waarop Koerkamp bevestigend reageert: “Het zijn vaak wedstrijden op zich ja, we kennen elkaar natuurlijk allemaal heel erg goed. Om de boel op scherp te zetten hoef je dan ook niks extra’s te ondernemen. Het kan zondag dan ook alle kanten op.” Brinkman hoopt daarentegen dat zijn ploeg het duel benadert als alle anderen. “Op de manier zoals wij spelen zie ik het niet als een wedstrijd op zich. Naast ons goede spel van de laatste periode hebben wij ook een echt hecht collectief, meer dan SDOL dat heeft in mijn ogen. Ik denk ook dat dat de voornaamste reden is voor het verschil op de ranglijst, ik vind namelijk niet dat SDOL kwalitatief mindere spelers heeft dan wij. Als wij gewoon doen waar wij goed in zijn dan ben ik ervan overtuigd dat we zondag 3 punten pakken. Dan hoeven wij in mijn ogen niet met onze gedachten bij het fenomeen van ‘de derby’ te zijn. Ik zal dan ook zeer teleurgesteld zijn als het resultaat zondag minder is dan de winst in eigen huis.”

Voor Sander Brinkman heeft het duel tegen zijn dorpsgenoten vanzelfsprekend een speciaal tintje. Mario Koerkamp kent echter ook een verleden bij de tegenstander, daar hij 3 succesvolle jaren heeft gekend als trainer bij de jeugd van S.V. Mariënheem. Veel spelers die hij toen onder zijn hoede had staan aanstaande zondag bij de tegenstander op het veld, wat voor Koerkamp toch ook een leuke bijkomstigheid is: “Het doet je altijd deugd dat er een grote groep van de jongens die ik nog heb getraind nu in het eerste voetbalt van Mariënheem. Het is aan die jongens zelf om het uiterste uit zichzelf te halen maar het doet me zeker wel plezier en ik vind het leuk voor ze dat ze het nu zo goed doen.”

Zondag om 14.00 uur afgetrapt op sportpark ’t Asspel in Mariënheem. Aan scheidsrechter Van Diepen de opdracht om de derby in goede banen te leiden.

Mooie bal winnen? Voorspel dan in een korte reactie onder dit artikel de uitslag van het duel. Meedoen kan tot zondagmiddag 14.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.