Home / archiefcentraal / voer in overvloed waar zijn de merels

voer in overvloed waar zijn de merels

Volgens Raalter vogelkenner Gerard Broekgerrits zijn er dit jaar minder merels te vinden dan in voorgaande jaren. Dat heeft misschien iets te maken met een dodelijk virus dat de vogels dit jaar teisterde. Aan de voedselvoorraad ligt het lagere aantal vogels in ieder geval niet. De vuurdoorn, een populaire struik onder vogels, heeft nog volop bessen om een aantal vogelgezinnetjes te onderhouden.

De merels in de tuin van Broekgerrits hebben een aantal pogingen gedaan om voor nageslacht te zorgen. Tevergeefs, want een kat verstoorde bruut de eerste poging. Ook poging twee en drie mislukten door nieuwsgierige katten, vlaamse gaaien en/of eksters.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.