voer in overvloed waar zijn de merels

Volgens Raalter vogelkenner Gerard Broekgerrits zijn er dit jaar minder merels te vinden dan in voorgaande jaren. Dat heeft misschien iets te maken met een dodelijk virus dat de vogels dit jaar teisterde. Aan de voedselvoorraad ligt het lagere aantal vogels in ieder geval niet. De vuurdoorn, een populaire struik onder vogels, heeft nog volop bessen om een aantal vogelgezinnetjes te onderhouden.

De merels in de tuin van Broekgerrits hebben een aantal pogingen gedaan om voor nageslacht te zorgen. Tevergeefs, want een kat verstoorde bruut de eerste poging. Ook poging twee en drie mislukten door nieuwsgierige katten, vlaamse gaaien en/of eksters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.