training veilig omgaan met de scootmobiel

De scootmobiel is een vertrouwde verschijning geworden op straat. Het voertuig behoedt veel ouderen voor een sociaal isolement en is een uitkomst voor jongeren die minder valide zijn. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Bestuurders stuiten op andere obstakels en situaties, dan bij overige vormen van verkeersdeelname. Vaak zijn zij daar onvoldoende op voorbereid.

Training

De gemeente Raalte organiseert daarom in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, een scootmobieltraining. Dit najaar, op dinsdag 26 november van 9.00 tot 12.15 uur is er in de Leeren Lampe in Raalte zo’n training.

De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

Deelnemers krijgen advies over actuele verkeersregels, veilig verkeersgedrag in verschillende situaties en training in het gebruik van de scootmobiel. Onder professionele begeleiding van zowel een instructeur van Veilig Verkeer Nederland als een ergotherapeut, rijden zij door het winkelcentrum van Raalte. Hiermee worden de voertuigbeheersing, evenwicht en behendigheid en de deelnemers, in verschillende situaties geoefend. Bij slecht weer vindt de praktijkles binnen plaats.

Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname en het theorieboek ‘RijWijzer met uw Scootmobiel’. Er wordt afgesloten met een kleine lunch.

Vergroten van de verkeersveiligheid

Deze training wordt gehouden in het kader van de verkeersveiligheid, en wordt gefinancierd door de gemeente Raalte en de provincie Overijssel. Voor de deelnemers zijn er geen kosten verbonden aan de cursus. U kunt de training volgen als u een scootmobiel op indicatie van de gemeente Raalte heeft, maar ook als u zelf een scootmobiel heeft aangeschaft.

Opgeven

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Veilig Verkeer Nederland tel. 0575 – 510144 of s.wolhoff@vvn.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.