tom is de beste jeugdschaker van raalte

Tom van der Staal, leerling van de Bernadetteschool in Heeten, is de beste jeugdschaker van de gemeente Raalte. Maandag werd hij kampioen onder basisschoolleerlingen. Aan het kampioenschap hebben achttien jonge schakers van verschillende basisscholen deelgenomen.

Opvallend was het optreden van de zusjes Mirthe (6 jaar) en Renske (7 jaar) Willemsen. Ondanks hun jonge leeftijd wisten zij zich goed staande te houden tussen bovenbouwleerlingen. De onderlinge concurrentie was groot. Vóór aanvang van de laatste ronde waren er nog negen schakers die in aanmerking konden komen voor eremetaal. Na het optrekken van de kruitdampen konden de prijzen worden uitgereikt.

Winnaar werd Tom van der Staal (Bernadetteschool Heeten), die in de laatste wedstrijd concurrent Daan Procee (De Vogelaar) wist te verslaan. Geen prijs daarom voor Daan. De tweede prijs ging naar Collin Nijenhuis (Bernadetteschool Heeten) terwijl Harjan Wijnen en Floris Otten, beide van Oostenwind de derde prijs in ontvangst konden nemen. Voor alle deelnemers was er een herinneringsmedaille.

Al veertig jaar wordt er in Raalte geschaakt bij de plaatselijke schaakvereniging. Hoewel er met veel enthousiasme gespeeld wordt, vindt het bestuur het jammer dat er geen doorstroming is vanuit de jeugd. Na schaakactiviteiten die onlangs met de basisschooljeugd zijn uitgevoerd, probeert de club hier verandering in aan te brengen.

Dit jaar werden goede resultaten geboekt bij het schaken op basisschool “Oostenwind”. Acht schaaklessen voor andere Raalter basisschoolleerlingen hebben er ook toe bijgedragen dat door meer jongeren geschaakt wordt.

Mede door het succes van het jeugdschaakkampioenschap van Raalte werd geconstateerd dat er zoveel enthousiasme van de jeugd voor het schaken is, dat de oprichting van een jeugdafdeling bij de Schaakclub Raalte een reële optie is.

De jonge leden kunnen zich binnen de club verder bekwamen in het schaakspel. Daarnaast organiseert de Schaakbond Overijssel activiteiten diverse jeugdtoernooien, waaraan deelgenomen kan worden. Voor nieuwelingen worden schaaklessen georganiseerd, waarmee de eerste beginselen van het spel kunnen worden geleerd.

Dag en tijd voor jeugdschaak is vastgesteld op maandag, van 18.30 uur tot 19.30 uur, voorafgaand aan het schaken voor senioren, die om 20.00 uur beginnen aan hun schaakactiviteiten. Allemaal in Pannenkoekenhuis Laurels in Raalte. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij j.mocking@vodafonethuis.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.