terlouw voert kieslijst d66 raalte aan

Perton zit momenteel als enige D66’er in de gemeenteraad van Raalte. Als D66 in maart 2014 minder dan drie zetels krijgt, houdt dat dus in dat er geen zetel voor Perton inzit. Of hij daar problemen mee heeft? Nee.

“Zelf zie ik Bert namelijk als de ideale lijsttrekker voor D66 in Raalte. Zijn binding met de gemeente en zijn inzet in de provinciale staten doen mij geloven dat hij voor D66 en de gemeenteraad in Raalte een echte aanwinst is,” stelt Perton.

“Ikzelf ben nu al enige tijd zonder werk en weet niet wat en waar een toekomstige baan mij gaat brengen. De afgelopen vier jaar, met alles wat er politiek maar vooral ook privé is gebeurt, heb ik gemerkt hoe zwaar het raadswerk kan zijn als eenmansfractie. Met de baanonzekerheid die ik nu heb ben ik heel blij met deze positie. Want wil je voor het lijsttrekkerschap gaan dan moet je je naar mijn mening voor meer dan de volle honderd procent kunnen geven en dat kan ik nu niet in mijn positie toezeggen,” aldus Perton.

De leden bepalen bij D66 de lijstvolgorde en de lijsttrekker middels een digitale stemming. Dit zonder inmenging van bestuur. Het is binnen D66 echt aan de leden en dus verandert een lijst altijd bij elke afdeling. In Raalte waren er meerdere kandidaten waaronder Terlouw en Perton. Terlouw heeft met een meerderheid van stemmen het lijsttrekkerschap van de leden gekregen.

Over het doel bij de verkiezingen is D66 ambitieus: “Wij richten ons op minimaal drie zetels,” besluit Perton.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.