supermarkten raalte mogelijk op zondag open

Supermarkten in Raalte mogen in de toekomst misschien op zondag open. Het Raalter college van B&W stelt de gemeenteraad voor om de supermarkthouders toestemming te geven om elke zondag van 13.00 uur tot 18.00 uur hun winkel te openen.

Daarnaast mogen winkels in winkelcentra in de toekomst mogelijk ook vaker op zondag open. Het voorstel is om 26 zondagen per jaar toestemming te geven voor een koopzondag.

Het voorstel voor de ruimere zondagsopeningen vloeit voort uit een wetswijziging die door de Eerste Kamer is doorgevoerd. Die heeft besloten dat winkels vaker op zondag open mogen.

Of er in Raalte in de toekomst daadwerkelijk elke zondag boodschappen gedaan kunnen worden, is overigens nog maar de vraag. Een jaar geleden vroegen wij alle politieke partijen uit de gemeenteraad nog hoe zijn tegen winkelopening op zondag aan keken. De twee grootste partijen uit de gemeenteraad, CDA en Gemeentebelangen Raalte, stelden toen tegen zondagsopening te zijn.

“Wij zijn als CDA Raalte blij dat het in de gemeente Raalte op zondag een oase van rust is, een echt rustpunt in de week. Een week die steeds meer lijkt op een 24-uurs economie. Zorgt de extra keuzevrijheid wanneer men naar de winkel kan nu echt voor meer geluk in het leven? Uiteraard is het soms makkelijk als je toch nog die ene boodschap zou kunnen doen, maar bent u er ooit echt slechter van geworden dat het op dat moment niet mogelijk was?” luidde het antwoord van raadslid Raymond Godeschalk destijds.

Ook Gemeentebelangen antwoordde in die strekking: “De tijden waarop supermarkten nu geopend zijn, zijn passend voor Raalte. Er zijn ruime winkeltijden door de week en af en toe een koopzondag moet in goed overleg met de ondernemers. We moeten ook rekening houden met de kleine zelfstandigen en de mensen die in de winkels werken. Ook zij hebben recht op een sociaal leven,” stelde Jan Schokker een jaar geleden.

Of de partijen er nu anders over denken, gaan we navragen. Het is natuurlijk wel zo dat het college van B&W het voorstel heeft gemaakt. En in dat college zitten enkel wethouders van het CDA en Gemeentebelangen. Misschien wordt het dus toch mogelijk om op zondag boodschappen te doen in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.