Home / archiefcentraal / strien krijgt ontbijtje op gemeentehuis

strien krijgt ontbijtje op gemeentehuis

Burgemeester Ton Strien onderstreept hiermee, net als meer dan 200 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een goed ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Aan het eind van het ontbijt ‘betaalde’ burgemeester Ton Strien voor zijn ontbijtje met een donatie aan War Child, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen uit groep vier van de PC Basisschool Matzer namen de cheque met een bedrag van 60 euro in ontvangst. Burgemeester Ton Strien kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Het Burgemeestersontbijt in meer dan 200 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 11e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Ontbijten helpt de darmen op gang, voorkomt concentratieproblemen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt.

Lees ook

Rick Evers: Nectarinebewaarplek

Natuurlijk weet ik heus wel dat er grotere problemen op de wereld zijn dan mijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.