smeekens vierde op 500 meter in astana

Jan Smeekens is zaterdag vierde geworden op de 500 meter van de wereldbeker schaatsen in Astana. Hij werd vlak voor de laatste rit van het podium geduwd door Ronald Mulder. Mulder had voor de halve kilometer 34,87 seconden nog, Smeekens was een tiende van een seconde langzamer.

Smeekens maakte in het begin van zijn rit een flinke misslag, anders was hij waarschijnlijk een stuk hoger geëindigd. “Het was een gekke uitkomst bij de eerste bocht. Ik was lekker op gang en ineens blokkeert mijn rechter schaats en maak ik bijna een salto op de kruising. Maar met dat in je achterhoofd, rijd ik toch nog 34,9. Dat geeft de burger moed,” stelde Smeekens tegenover de NOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.