sint is de weg kwijt in wijhe

Ze moesten er even op wachten, maar zaterdag heeft Sinterklaas ook Wijhe bezocht. Voor een aantal basisschoolgroepen was de intocht extra bijzonder, want zij mochten meevaren met de Sint en zijn Pieten. Op de tocht waren er allerlei activiteiten voor de kinderen.

Op de Loswal stonden vele kinderen met hun ouders en opa’s en oma’s te wachten op de boot. Burgemeester Ton Strien verwelkomde Sint Nicolaas en zijn Pieten. Showkorps Amicitia uit Boerhaar begeleide de stoet met vrolijke muziek.

Vanaf de Loswal ging de Sint in de wagen zitten die voortgetrokken werd door een pony. Hierna ging de route niet zoals gebruikelijk via de Poort van Wijhe, maar via de van Nahuijstraat, door de Molenstraat, naar de Langstraat. Waarschijnlijk was de Wegwijspiet er niet helemaal met zijn hoofd bij. Sinterklaas zat dan ook een beetje verbaast te kijken, toen ze de andere kant op gingen. Maar alles kwam goed.

Op het bordes van Villa Wijhezicht stonden alle Pieten samen met de kinderen en hun ouders te springen en te dansen op de muziek. Na een kort welkomstwoord door burgemeester Ton Strien werden een paar kinderwensen vervuld door Sinterklaas.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.