santa run door centrum raalte

Ook dit jaar ondersteunt de Rotary Club Raalte Sinterklaas bij het uitdelen van goede gaven op 5 december. In de afgelopen jaren heeft de Rotary Club Raalte in heel Salland kerstkaarten verkocht om met de opbrengst daarvan de goedheiligman te ondersteunen. Zo kunnen gezinnen waar het krap is en met kinderen op de basisschool, toch 5 december vieren. Dit jaar kan dat voor het laatst met opbrengsten van de kaartenactie uit voorgaande jaren. De gezinnen worden geselecteerd door Stichting Leerwerk, Vluchtelingenwerk, de Kern en het Steunpunt Minima en anoniem aangeleverd bij de Rotary Club. Daarna gaan die club en Scouting Raalte het werk als hulpSinterklaas uitvoeren. In 2013 zullen 250 gezinnen op die manier door de Sint bedacht kunnen worden.

De werving voor de Santa Run is nog maar net gestart, en nu al hebben sponsorende bedrijven hun steun toegezegd en zijn de eerste deelnemers geregistreerd. Het doel is om een zoveel mogelijk lopers bij elkaar te krijgen die door hun deelname het goede doel ondersteunen. Inschrijving kan bij leden van de Rotaryclub en via de website. Bij de inschrijving doneert de deelnemer 10 Euro. Hij krijgt daarvoor een Kerstmannenpak uitgereikt en kan op de 20e december starten. De start om 18.00 uur wordt opgeluisterd met muziek. Na de ronde van 3 kilometer door het dorp en de Drostenkamp krijgt elke deelnemer op de Grote Markt een consumptie en is er muziek in het dorp. Op de site is informatie te vinden, is een inschrijfmogelijkheid en wordt ook de opbrengst en de besteding uit de actie bekend gemaakt.

Op die manier begint Salland aan een goede Kersttijd op 20 december met een sfeervolle avond in het dorp, waarin Raalte overspoeld wordt door Kerstmannen die bijdragen aan geluk voor kinderen in de eigen streek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.