Home / archiefcentraal / salvora dames 1 pakken vier punten

salvora dames 1 pakken vier punten

De volleybalsters van Salvora hebben dit weekend vier punten gepakt in het competitieduel tegen Devolco ’88. Paulien Gerdes leverde ons een verslag aan van de wedstrijd.

Afgelopen woensdag speelde dames 1 voor de bekercompetitie tegen Focus D1, uit Hoog Keppel die in de promotieklasse spelen. Dames 1 was erg nieuwsgierig naar welk resultaat zij neer konden zetten tegen dit team. In de eerste set stond dames 1 zwaar onder druk en keek tegen een 8-0 achterstand aan. Gelukkig toonde dames 1 veerkracht en kwam gedurende de set steeds beter in de wedstrijd. Dames 1 begon te geloven dat zij dit promotieklasseteam konden verslaan. Helaas kwam dit geloof in de 1e set te laat, maar in de 2e set had Dames 1 Focus volledig onder druk en won deze set.

Dames 1 liet zien waar toe ze in staat waren en geloofde steeds meer in een overwinning. In de derde en vierde set speelde dames 1 nog steeds goed, maar maakte af en toe een fout teveel waar Focus maximaal van profiteerde. Focus begon te variëren met hun aanval, waardoor dames 1 zo druk was met verdedigen, dat dit ten koste ging van de eigen aanvalskracht. Hierdoor gingen beide sets verloren, maar dames 1 verliet het veld met opgeheven hoofd. Op naar zaterdag…..Devolco Ds3 dat op dit moment 10de staat.

Ondanks een 10de plek in de competitie hebben zij wel gewonnen van de nummer 3 in onze competitie, dus dames 1 was gewaarschuwd. En dat bleek in de 1e set. Dames 1 kwam niet in haar spel en Devolco Ds3 produceerde erg veel servicedruk, waardoor dames 1 achterkwam met 19-11. Toch verloor dames 1 het zelfvertrouwen niet en door zelf veel servicedruk te produceren kon het tij gekeerd worden en met 25-22 ging de setwinst naar Dames 1. In het begin van de 2e en 3e set had dames 1 wederom wat moeite met het spel van Devolco Ds3, maar dames 1 had nu veel eerder een antwoord. Met 25-16 en 25-12 werden beide sets gewonnen. In 4e set stond dames 1 weer in het begin achter en ondanks dat er genoeg vertrouwen was om het tij te keren, kreeg dames 1 het niet voor elkaar en moest de laatste set laten gaan.

A.s. vrijdag speelt dames 1 in Apeldoorn om 19.15 tegen Alterno Ds7. Een belangrijke wedstrijd, beide teams staan dicht bij elkaar op de ranglijst!

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.