salland is negen imkers rijker

Op zonnige zondagmiddagen werd gewerkt in de bijenkasten in de bongerd van Derk Steenbruggen, om de geheimen van het bijenvolk te ontdekken, maar werd ook plezier met elkaar beleefd.

Alles wat een imker door het jaar heen moet doen om de bijen fit en vitaal te houden, werd geleerd en in praktijk gebracht. Het weer zat mee, de bijen werden goed ‘gecoacht’ en zo kon elke cursist ook nog zijn eerste vaak nog bescheiden honingoogst mee naar huis nemen, èn zijn nieuwe bijenvolk!

Vorige week werd afgesloten met het examen waar vijf theorie avonden aan vooraf gingen, en werden de diploma’s afgelopen vrijdag 15 november aan de geslaagden uitgereikt.

De nieuwe imkers van de imkervereniging de IJsselbijkers zijn:

Tonnie Spekschate, Niels Spekschate, Pieter v/d Poort, Johan Bijsterbosch, Alfons Tepperik, Ellen Hekking, Ap Post, Frank Schrijver en Mark Hekking.

In maart starten de IJsselbijkers met de nieuwe cursus 2014, waar geïnteresseerden zich voor kunnen opgeven of informatie over kunnen ontvangen bij de secretaris Astrid Schoots via info@ijsselbijkers.nl of schoots.ajm@kpnplanet.nl .

Op de foto de geslaagde imkers met hun praktijkbegeleiders Peter Torneman, Jan Menkveld en de bijenteeltleraar Sigis Sparenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.