Home / archiefcentraal / rohda wil weer een keer resultaat boeken

rohda wil weer een keer resultaat boeken

Na vier nederlagen op rij wil Rohda Raalte zondag tegen Alcides eindelijk een keer weer resultaat boeken. “De vier nederlagen op rij gaan ons niet in de koude kleren zitten”, zegt trainer Kick Maatman. Het wordt het niet makkelijker op, maar we hopen dat het kwartje nu wel een keer onze kant op valt, zodat we eindelijk weer resultaat kunnen boeken.”

Het grote probleem bij Rohda zit volgens Maatman in de afwerking. “Ik benadruk natuurlijk ook de positieve dingen, want we doen ook heel veel dingen wel goed. Feit is echter wel dat we te weinig scoren, waardoor we in de afgelopen wedstrijden onszelf te kort hebben gedaan. Met iets meer daadkracht in de afronding, hadden we deze wedstrijden minimaal kunnen gelijkspelen en we hadden twee van de vier wedstrijden ook kunnen winnen.”

Doordat de doelpuntenmachine de laatste weken stokt, staat Rohda Raalte na negen wedstrijden op de twaalfde plaats met acht punten. Alleen Longa ’30 en SC Joure staan nog onder de Raalter Hoofdklasse. Beide ploegen hebben drie punten, maar Longa ’30 heeft nog een wedstrijd tegoed.

“Dat je zelf een slechte fase hebt waardoor je onder de streep staat, is niet prettig. Maar dat andere ploegen rond die plek wel hier en daar de punten pakken, maakt het zorgelijk. En dan komt er op mentaal gebied veel bij kijken voor trainer en spelers. De wedstrijd tegen Sneek was een goed voorbeeld dat het mentaal wel goed zit met de jongens. Ze zijn vol gas blijven geven na de mokerslag vlak voor rust (0-1) en zelfs na de 0-3 gaven ze nog alles in een wedstrijd die op dat moment gespeeld was. We hopen dat het kwartje snel een keer onze kant op valt, zodat we eindelijk weer resultaat kunnen boeken.”

Alcides staat na negen speelronden op de achtste plek met 13 punten. De wedstrijd in Meppel begint om 14.00 uur.

Lees ook

Muziekbokaal voor gemeenten en Stichting Muziek Netwerk Salland

WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben voor hun inzet voor het muziekonderwijs op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.