Home / archiefcentraal / raalte wil 19 gebouwen kwijt

raalte wil 19 gebouwen kwijt

Gemeente Raalte gaat vanaf volgend jaar 19 gebouwen afstoten. Dat kan door verkoop, zoeken naar een nieuwe bestemming en in een aantal gevallen zelf door te slopen. De gemeente bezit ruim 70 gebouwen. Het beheer en onderhoud van die gebouwen kost jaarlijks 1,2 miljoen euro. In die kosten moet het mes gezet worden.

Ongeveer dertig van die zeventig gebouwen worden daadwerkelijk door de gemeente gebruikt: Dat zijn bijvoorbeeld het gemeentehuis, sporthallen, het Hoftheater, brandweerkazernes en dienstgebouwen. Van die gebouwen hoeft naar verluidt niets te verdwijnen.

Ook de 22 schoolgebouwen in Raalte, ook eigendom van de gemeente, hebben weinig te vrezen. Wel draait de gemeente op voor de onderhoudskosten van die panden. In Den Haag wordt echter aan een wet gewerkt, die er voor zorgt dat schoolbesturen zelf verantwoordelijk worden voor het onderhouden.

Raalte heeft ook nog 19 gebouwen die in de categorie ‘tijdelijk eigendom’ vallen. Aan die gebouwen heeft de gemeente eigenlijk niks. Ze worden namelijk niet gebruikt voor ‘gemeentelijke beleidsdoelstellingen’.

Die 19 gebouwen wil Raalte afstoten. Dit kan in de vorm van herbestemming, verkoop en soms zelfs sloop. In 2014 wordt met het afstoten van het tijdelijk eigendom gestart. Welke gebouwen voor afstoten in aanmerking komen, hebben we bij de gemeente nagevraagd. Zodra we dat antwoord hebben, verschijnt dat op onze site.

Lees ook

Testlocatie in Raalte per 1 oktober gesloten

ZWOLLE – GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. “Je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.