raalte is financieel niet kerngezond meer

“In drie jaar tijd is de situatie in Raalte gewijzigd van een financieel kerngezonde gemeente, naar een gemeente die genoodzaakt is om fors te bezuinigingen,” dat zei VVD-fractievoorzitter Ben Nijboer donderdagmiddag tijdens de gemeenteraadsvergadering. Op de agenda staat de begrotingsbehandeling.

Nijboer wijt de financiële situatie aan de coalitie van CDA en Gemeentebelangen. “Niet vanwege de verwachte tekorten op de uitkeringen uit het gemeentefonds, maar vooral omdat alle rek er uit is. We hebben dit scenario bij de begrotingsbehandeling in november 2010 geschetst en helaas: het is voor de volle 100% uitgekomen. De lasten zijn sterk verhoogd en de reserves zijn op.”

De VVD wil daarom een andere financiële koers van de gemeente. “We hebben eerder aangegeven niet akkoord te kunnen gaan met deze lijn en zullen vandaag met enkele voorstellen komen om te starten met ombuigen. We willen voorkomen dat de nota in 2015, 2016 en 2017 wéér bij inwoners en organisaties in Raalte wordt neergelegd. En we willen zorgen dat Raalte weer spek op de botten krijgt om te investeren in de lokale economie,” aldus Nijboer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.