prins en prinses terpstra bij de zwabberaars

Freek Terpstra & Minie Terpstra – Hofstede zijn komend jaar de prins en prinses van de Raalter carnavalsvereniging De Zwabberaars. Zaterdagavond zijn ze gepresenteerd en geïnstalleerd als Prins en Prinses der Zwabberaars voor het carnavalsjaar 2013 – 2014.

De 29–jarige Terpstra is de 38e Prins der Zwabberaars en is geboren in Deventer, opgegroeid in Lettele en inmiddels al vele jaren woonachtig in Raalte. Hij is getrouwd met Minie Hofstede (Prinses) en samen hebben ze twee kinderen (2 & 5 jaar).

In het dagelijks leven is Terpstra kermisexploitant van diverse attracties. De nieuwe Prins der Zwabberaars zet zich al jaren in voor de carnavalsvereniging, zo heeft hij o.a. in de Raad van Elf gezeten, heeft hij zitting gehad in diverse commissies en sinds 2 jaar is hij een van de leden van het huidige bestuur van de carnavalsvereniging. De 28-jarige Prinses Minie loopt al ruim 18 jaar rond binnen de carnavalsvereniging de Zwabberaars, eerst als dansmarieke en op latere leeftijd trainde en begeleidde zij deze groep meiden tijdens de diverse optreden tijdens de carnaval.

Naar eigen zeggen is bij Terpstra carnaval pas echt gaan leven toen hij een relatie kreeg met zijn vrouw Minie, ‘’ Mijn schoonouders zitten al jaren bij de carnavalsvereniging en namen ons destijds mee naar het toen roemruchte voorcafé van Zwakenberg die bekend stond om zijn sfeervolle carnavalsavonden’’.

Tijdens deze avonden met veel Nederlandstallige (Live)muziek en natuurlijk een drankje ervaarde Prins Freek I voor het eerst de warmte van de vereniging en voelde hij zich verknocht aan de vereniging.

De door – en doorluchtige hoogheid Prins Freek I & Prinses Minie regeren mede daarom aankomend carnavalsjaar onder het motto: ‘’Carnaval bij de Zwabberaars is 1 groot feest, carnaval bij de Zwabberaars daar moet je zeer zeker zijn geweest’’.

Als laatste stonden Prins Freek I & Prinses Minie tijdens hun presentatie stil bij de jubilerende zustervereniging De Stöppelkaters die ze feliciteerden met hun 66-jarig jubileum. Aankomend carnavalsjaar belooft weer een fantastisch carnavalsjaar te worden voor alle mensen in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.