piet zoon stopt in 2014

Burgemeester Piet Zoon stopt in 2014 als burgemeester van Raalte. Rond 1 december van dat jaar wordt hij 65 en gaat hij met pensioen. Dat heeft de burgemeester donderdagavond bekend gemaakt.

Aanleiding om dit besluit nu al kenbaar te maken, is de noodzaak voor herbenoeming van de burgervader. De eerste termijn van de burgemeester loopt op 16 mei 2014 af. Om voor herbenoeming moet de burgemeester zich voor zes jaar beschikbaar stellen. Dat Zoon niet zitten.

Daarom dient de burgemeester direct na zijn herbenoeming zijn ontslag in, zodat er daarna ruim tijd is om een vervanger te vinden. Tot die tijd zegt hij zijn ambt met volle overtuiging uit te blijven voeren. “Ik doe net of ik niet wegga,” stelde hij donderdagavond.

Donderdagavond vergaderde de gemeenteraad over zijn herbenoeming. De raad besloot met de burgemeester verder te willen, ook nadat Zoon aangaf op zijn 65ste te willen stoppen. Omdat de burgemeester al voor zijn herbenoemingsprocedure begon aangaf met pensioen te willen, heeft Raalte geen waarnemend burgemeester nodig.

Zoon verwacht overigens na zijn pensioen niet in Heeten te blijven wonen. “Ik ben eerder in Hattem en Texel burgemeester geweest. Daar valt me iedere losse stoeptegel op. Het lijkt met verstandig als ik mijn opvolger niet voor de voeten loop. Als ik terugtreed denk ik dat ik hier niet prettig rondloop.

Of de gemeenteraad unaniem met de herbenoeming van de burgemeester heeft ingestemd, is overigens niet bekend. Daar ligt (wettelijk gezien) geheimhouding op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.