ouderenavond talentontwikkeling groot succes

Het initiatief van De Mare, mijnplein, Capellenborg, Carmel College Salland en Platform Techniek Salland om in samenwerking met KWTO (Kenniscentrum Wetenschap en Techniek Oost) en de Universiteit Twente een ouderavond te organiseren over talentontwikkeling, bleek een schot in de roos.

Meer dan 150 ouders kwamen af op de thema-avond op 13 november bij de Maan Group. Het thema paste ook prima bij dit bedrijf waar talentontwikkeling een speerpunt is en waarbij innovaties niet los gezien kunnen worden van de talenten die de afgelopen jaren zijn benut.

Drs. Tim Post van de Universiteit Twente ging in op aspecten als: de noodzaak van talentontwikkeling, factoren die de talentontwikkeling beïnvloeden en bevorderen, uitdagen van talent en hij gaf uiteraard praktische tips aan ouders om talentontwikkeling van hun zoon/dochter te bevorderen.

René Vrijhoef van basisschool Gerardus Majella uit Broekland bracht het thema ‘ouderbetrokkenheid bij talentontwikkeling’ over het voetlicht vanuit de dagelijkse praktijk als schooldirecteur. Hij doelde daarbij op ouderbetrokkenheid bij bedrijfsbezoeken, bij de Techniekdag Onderwijs Salland en bij de techniekateliers op zijn school. Ook de begeleiding bij de keuze voor het vervolgonderwijs benoemde hij als een belangrijk item.

Annelie Jansen, adviseur Personeel & Organisatie bij de Maan Group, maakte duidelijk wat hun slogan “Op zoek naar talenten” in de dagelijkse praktijk betekent, op welk niveau dan ook. De thema-avond ‘Hoe kan ik mijn kind helpen om zijn of haar talenten te ontwikkelen?’ is voor KWTO een nieuwe activiteit. De bijeenkomst in Salland was de eerste en het zal ongetwijfeld een vervolg krijgen in diverse regio’s in Oost Nederland. Maar ook in Salland krijgt het een vervolg als het aan de aanwezige ouders ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.