oude objecten haere worden teruggeplaatst

Met het terugplaatsen van drie gezichtsbepalende objecten bij het nieuwbouwproject op de locatie De Haere doet SallandWonen recht aan de geschiedenis van Heino. Bij de sloop van de oude bebouwing op het terrein De Haere, twee jaar geleden, heeft SallandWonen de objecten reeds in bewaring genomen om aan de gemeenschap terug te geven.

Zo heeft het beeldhouwwerk, dat in november 1963 geplaatst is, ter verfraaiing van de landbouwschool en van het dorp in het algemeen, een nieuwe markante plek gekregen. Het staat nu in de gezamenlijk tuin van het appartementencomplex aan de Markstraat. Het kunstwerk, wat wel ‘Schouder aan schouder’ wordt genoemd, werd vervaardigd door de inmiddels overleden beeldhouwer G. Bruning.

In het appartementencomplex is het gemetselde embleem uit de hal van de studio van de Heinose Kabeltelevisie verwerkt in de centrale hal. Het embleem is in 1989 ontworpen door Geerlig Nijland en gemetseld door Han Holtkuile in de hal van de studio van de HKT. Han Holtkuile was in 1987 Nederlands kampioen metselen. Het ronde oog in het embleem stelt het menselijk oog voor en het ovale oog rechts is het oog van de camera die zowel naar voren, naar links als rechts kan opnemen.

En ook de bokpaal, die op het terrein stond van de landbouwschool, heeft weer een gezichtsbepalende plek gekregen in het plangebied De Haere. De paal is een van de laatste bokpalen in Salland.

Op zaterdag 30 november vindt om 10.00 uur de officiële ingebruikname plaats van het nieuwbouwproject De Haere in Heino. Hierbij onthullen wethouder Wagenmans en vertegenwoordigers vanuit de Commissie Beeldende Kunst, Plaatselijk Belang Heino en de bewoners het herplaatste kunstwerk in de tuin.

Aansluitend is er Open Huis tot 13.00 uur, waarbij alle appartementen en woningen opengesteld zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.