op zoek naar de leukste keet van salland

Iedereen, met of zonder keet, kan deze zaterdagavond met een club kameraden zelf ook een eigen tijdelijke keet inrichten onder het dak van het Raalter uitgaanscentrum.

Verantwoordelijk voor de jurering en voor de organisatie van het ‘Keetfeest’ zijn de Leeren Lampe-medewerkers Juul Wijnberg en Timo Roescher. De twee Raaltenaren zijn achttien jaar jong en beiden bezig met een deeltijdopleiding in de uitgaans- en evenementenbranche. “We kwamen bij diverse activiteiten in De Leeren Lampe nog wel eens met kritische opmerkingen. Van exploitant Joop van den Enk mogen we daarom nu bewijzen dat wij het zelf beter kunnen. Wij kennen in ieder geval de doelgroep omdat we zelf zo jong zijn. We hebben dit concept rond de populaire keten in Salland helemaal zelf bedacht en werken het ook uit. Best een pittige klus, maar het past ook goed in onze opleiding.”

De jonge Raaltenaren zijn, onder meer door hun werk bij het Raalter uitgaanscentrum, zelf niet meer wekelijks in een van de vele Sallandse keten te vinden. Toch kennen ze die sfeer goed en waarderen de jongeren die zich er zo voor inzetten. Komende weken gaan zij dan ook met veel plezier op pad om alle keten die zich aanmelden, te beoordelen op sfeer, gezelligheid en inrichting; “Je ziet dat vooral in de buurtdorpen keten heel erg populair zijn. Het is zeker daar nog een echte traditie. Er is altijd wel ergens een plekje te vinden, dat zie je in grotere plaatsen wat minder. “

Via diverse social media heeft het tweetal hun plannen al bekendgemaakt. De eerste aanmeldingen kwamen direct binnen en de reacties zijn zowel positief als leuk. Voor De Leeren Lampe is deze groep belangrijk; “We laten met het Keetfeest zien dat het hier in de Leeren Lampe ook beregezellig kan zijn. Bijvoorbeeld als je na het bezoek aan de keet ’s avonds hierheen komt. Die leuke combinatie van keet en discotheek willen we met dit eerste Keetfeest en de verkiezing van de leukste keet in Salland duidelijk maken.”

Voor de jongeren van de winnende keet ligt er dus 30 november een cheque van 500 euro klaar. Dat kan overigens niet aan bier of drank besteed worden, maar wel aan bijvoorbeeld verfraaiing en verbetering van de inrichting. De cheque is daaromn alleen in te wisselen bij Raab Karcher, Formido of Gamma.

De twee jonge Raaltenaren zijn inmiddels druk bezig met de invulling van het feestelijke programma van het eerste ‘Keetfeest’. De twee weten precies wat zij deze zaterdagavond voor sfeer willen in de Leeren Lampe; lekkere boerenrock van de band Kroepin en goede DJ’s, flesjes bier bij de bars , oude brommers als decoratie en natuurlijk als extra sfeerverhoging een heel stel bijzondere keten, opgebouwd en ingericht in de Theaterzaal zelf.

“Wij zorgen daarbij alleen voor de wandjes . Iedere groep die mee wil doen en zich aangemeld heeft, kan zaterdag overdag al aan de slag met inrichten, van verven tot spullen ophangen. Dan kun je dus ’s avonds in de Lampe feestvieren in je eigen keet, dat is heel bijzonder.”

Net als voor deelname aan de verkiezing van ‘Leukste keet van Salland’ is een email naar info@deleerenlampe.nl voldoende voor het inrichten van een eigen keet zaterdagavond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.