op de buhne voor bomen in raalte

“Er zijn door een meerderheid van de gemeenteraad diverse besluiten genomen die de rechtspositie van de Raalter bomen in ernstige mate hebben verzwak,” stelt Poelman. “Ook worden voorstellen zoals het opstellen van een Raalter Monumentale en Waardevolle Bomenlijst niet tot uitvoering gebracht. Helaas is er door de tegenstanders van een bomenlijst geen enkele inhoudelijke argumentatie naar voren gebracht. In Raalte moeten de bomen het maar doen dat het teveel ambtelijke uren en budget kost om deze te beschermen. Ook de altijd negatieve adviezen van het College van B & W als het gaat om groenbeheer en bescherming heeft een nadelige invloed op de besluitvorming van de gemeenteraad.”

Poelman vindt dat de hele redenatie in het Raalter gemeentebestuur op de kop moet. “De vraag zou niet moeten zijn of Raalte zich het financieel zou kunnen veroorloven om onze prachtige bomen te beschermen maar Raalte zou zich moeten afvragen of het te veroorloven is om onze prachtige bomen te verliezen.”

“Vaak is het onnodig dat bomen het veld moeten ruimen. Bijna altijd is dat het gevolg van menselijk ingrijpen en niet omdat de bomen door ouderdom niet langer mee kunnen. Raalter Bomen wil een meer respectvollere houding kweken bij de lokale politieke partijen en het College van B & W. Raalter Bomen tracht dit te bereiken door in overleg te treden met politici en middels lobby activiteiten.”

Raalter Bomen zal zich ook inzetten om de belangen te behartigen van bewoners in de gemeente Raalte die het groen binnen hun leefomgeving willen beschermen. Raalter Bomen kan meedenken over een zienswijze of bezwaarschrift van belanghebbenden in het geval van dreigende kap.

Kijk voor uitgebreider info op staging2.raalterbomen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.