ook omwonenden tegen nieuwbouw aldi

Gevolg van het aanpassen van de woningen aan de Schapenstraat is dat een aantal bewoners uit moet kijken op een muur van 4,5 meter hoog. Volgens de bewoners van de Schapenstraat worden er meer vierkante meters blinde muur gecreëerd die het woongenot in de Schapenstraat verpesten. “Ook zal het meer lossen van goederen in een overdekte ruimte, die gaat werken als een klankkast, waardoor het geluid versterkt wordt, niet tot een verhoging van het woongenot bijdragen,” stelt een bewoner in een brief aan de gemeenteraad. “De appartementen, waarvan de vloer ongeveer op goothoogte komt te liggen van de rest van de woonhuizen van de Schapenstraat, dit komt het straatbeeld ook niet ten goede.”

“Nu waren de bewoners van de Schapenstraat, het straatbeeld aangaande de laatste jaren wel wat gewend, twee verpauperde panden van SallandWonen. In tegenstelling tot de Schapenstraat zal het straatbeeld aan de kant van de Molenhof worden verfraaid volgens het college. De afgeplakte ramen zullen gaan verdwijnen en worden een open winkelpui. Maar is dit wel zo, wordt het wel mooier? Volgens de dikke van Dale is een etalage een ruimte achter een winkelruit waar goederen zijn uitgestald, maar een ondernemer, die met zijn tijd mee gaat stelt de goederen uit op het ‘World Wide Web’ waarbij de consument van achter zijn PC of notebook de goederen kan vergelijken en online bestellen. Het enige wat nog vierkante meters oppervlak vraagt is een afhaalcentrum en deze hebben geen open winkelpui nodig.”

Volgens de bewoners van de Schapenstraat staat er in Raalte staat ruim 3000 vierkante meter winkelruimte leeg. Geen noodzaak voor nieuwe winkelruimte dus, stellen ze. Wat de bewoners willen is dat SallandWonen drie of vier huurwoningen bouwt aan de Schapenstraat en dat Aldi enkel uitbreidt op de parkeerplaats.

Wordt vervolgd….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.