nyhoffs ode aan the boss

Erwin Nyhoff komt naar het HOFtheater in Raalte. Dit doet hij op zaterdag 21 december om 20.15 uur. Met zijn band treedt hij in de voetsporen van zijn muzikale helden zoals Bruce Springsteen. De titel van het concert: In the Footprints of….

Meer over dit optreden kan je lezen in dit persbericht:

In het avondvullende theaterconcert brengt hij een ode aan ‘The Boss’ en gaat hij op zoek naar hun muzikale connectie. Bovendien maakt Erwin daarbij vermakelijke zijsprongen naar het werk van hun gedeelde muzikale helden.

Velen herinneren zich de indrukwekkende blind audition van Erwin bij The Voice of Holland. De coaches draaiden zich binnen luttele seconden om, nadat hij ‘The River’ van Springsteen had ingezet. Ze stonden te springen om met hem aan de slag te gaan. Uiteindelijk wist Erwin onder begeleiding van Angela Groothuizen tot de finale van The Voice door te dringen.

Iris Kroes won die editie van The Voice en zij was te gast bij de première van Erwin. Iris steekt haar enthousiasme niet onder stoelen of banken: “’Van te voren wist ik niet zeker of ik deze muziek wel leuk zou vinden, maar toen ik in de zaal zat, deed ik niks anders dan genieten. Wat een stem, wat een show en wat een energie.. ga dat zien!!” Recensent Flip Vellinga gaf de voorstelling vier sterren en schreef ondermeer: “Nyhoff liet zien dat hij een veelzijdig muzikant is, die zichzelf opnieuw heeft als performer, met eigenzinnige en krachtige interpretaties van andermans werk.”

Volgens Erwin heeft The Boss altijd een belangrijke rol gespeeld in zijn carrière, ook voor zijn deelname aan The Voice of Holland. “Ik zeg niet dat zijn liedjes letterlijk één op één het verhaal vertellen van mijn leven, maar zijn Amerikaans georiënteerde nummers en schrijfstijl hebben mij zeer geïnspireerd om mijn liedjes te schrijven en te spelen in The Prodigal Sons (Nyhoffs vorige band). Ik had een aantal nummers niet kunnen schrijven als ik zijn muziek niet had gekend.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.